Welkom op de dienst fertiliteit: coronamaatregelen

Welkom op de dienst fertiliteit: coronamaatregelen

Datum: 
09/02/2022

Het UZA heeft in het kader van corona de nodige maatregelen genomen en doet er alles aan om patiënten, bezoekers en medewerkers op een veilige manier te kunnen ontvangen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste maatregelen en eventuele wijzigingen.

Alle raadplegingen en behandelingen worden onverminderd verdergezet

Alle behandelingen en medisch begeleide voortplantingstrajecten worden momenteel onverminderd verdergezet. Er is een volledig aanbod van onze activiteiten. We doen er alles aan om mogelijke wachttijd te beperken.

COVID-maatregelen

Ontdek hieronder welke maatregelen we nemen om jou en anderen veilige zorg te garanderen. Ook jij kan ons helpen, want het coronavirus verslaan, dat doen we samen. Bedankt om de richtlijnen na te leven en zo jezelf en elkaar te beschermen.

  • Je vult op voorhand een online vragenlijst in waarin we informeren naar je gezondheidstoestand.
  • Patiënten met een geplande opname in het UZA worden op voorhand getest op corona op onze dienst
  • Het UZA is enkel toegankelijk via de hoofdingang. Hier passeer je een check-in, en ontsmet je je handen. We checken ook je temperatuur met een warmtecamera.
  • Kom tijdig, maar maximaal 30-45 minuten voor je afspraak naar het UZA. Zo kunnen we overal voldoende fysieke afstand garanderen.
  • Draag een mondmasker (vanaf 6 jaar) en ontsmet regelmatig je handen. Ook al onze medewerkers dragen een mondmasker.
  • We garanderen 1,5 meter afstand in onze wachtzalen en aan de onthalen, en rekenen hiervoor ook op jouw medewerking. 

Je partner op fertiliteit

Wanneer je een afspraak hebt voor een bespreking met je arts is de partner uiteraard welkom.

Voor de echo’s en bloednames tijdens de behandeling ‘s ochtends vragen we je om zoveel mogelijk alleen te komen om de nodige afstand te kunnen bewaren. Kom je voor een zwangerschapsecho? Dan is je partner zeker welkom.

Bij de inseminatie en embryo transfer is je partner ook welkom.

Voor de opname in het kader van de eicelaspiratie mag je partner je vergezellen naar de kamer, maar kan hij of zij er niet blijven. Tijdens de eicelaspiratie kan je partner ook niet aanwezig zijn.

Zwangerschapswens? Laat je vaccineren tegen corona en bescherm jezelf en je baby.

Je mag je tijdens je vruchtbaarheidsbehandeling laten vaccineren. Je hoeft geen rekening te houden met timing en geen wachttijd in te lassen tussen de vaccinatie en je behandeling.

Waarom laten vaccineren? 

  • Zwangere vrouwen lopen een groter risico om ernstig ziek te worden door het coronavirus.
  • Zwangere vrouwen die besmet raken met COVID-19 hebben een hoger risico op vroeggeboorte en keizersnede.
  • Bij een coronabesmetting tijdens de zwangerschap moeten bepaalde behandelingen - die belangrijk zijn voor zowel mama als baby - mogelijks uitgesteld worden.
  • Wanneer je gevaccineerd bent, maak je antilichamen aan die je deels via de placenta en borstvoeding aan je kindje doorgeeft. Zo geef je je baby alvast een zekere immuniteit mee.

 

 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook