UZA behaalt voor achttiende keer op rij het kwaliteitslabel 'Top Employer'

UZA behaalt voor achttiende keer op rij het kwaliteitslabel 'Top Employer'

Datum: 
17/01/2023

Edegem, 17 januari 2023. Voor de achttiende keer op rij heeft het Universitair Ziekenhuis Antwerpen het kwaliteitslabel van Top Employer behaald. Het UZA belandt zelfs op de zesde plaats in de algemene ranking. De pas aangestelde HR-directeur Katleen Janssens is erg tevreden dat de inspanningen uit het verleden lonen en wil het UZA in de toekomst verder op de kaart zetten.

“We willen nog meer focussen op de talenten van onze medewerkers" 

Het Top Employers Institute evalueert het personeelsbeleid van verschillende Belgische bedrijven die zich hiervoor inschrijven. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen nam ook het afgelopen jaar deel en eindigt op de zesde plaats in de ranking van de 87 Belgische bedrijven die het label kregen.

“Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op. We scoren het best op onder meer welzijn en sterk leiderschap. We werken daar hard aan want we beseffen dat werken in de zorgsector niet altijd gemakkelijk is. Zowel naar onze huidige medewerkers als naar nieuw talent toe, willen we hier echt ons best voor blijven doen”, vertelt Kathleen Dekeirel, talent coördinator in het UZA. “Het blijft uitermate belangrijk om er te zijn voor de medewerkers, om te luisteren naar hun noden, om creatief en innovatief te zijn, om ons zo te kunnen onderscheiden in een erg krappe arbeidsmarkt.”

Nieuwe HR-directeur

Sinds vorige week staat Katleen Janssens aan het roer van het HR-beleid in het UZA. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als advocaat aan de balie in Antwerpen, maakte zij de overstap naar de stad Antwerpen waar haar focus lag op de integrale veiligheid. En van 2011 tot nu was ze algemeen directeur van de stad Lier.

"Het UZA heeft heel wat troeven in handen en heeft al uitstekend werk afgeleverd op HR-gebied. Om aan de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, zullen we moeten investeren in onder meer gespecialiseerde opleidingen op de werkvloer, taken kritisch in vraag stellen en eventueel doorschuiven naar andere profielen", vertelt Janssens. "Ik vind het daarbij belangrijk dat we focussen op de talenten van de medewerkers. Daarvoor moeten we de hokjes en gestandaardiseerde taakomschrijvingen dus af en toe opzij durven schuiven. Vertrouwen en autonomie geven aan medewerkers is daarbij cruciaal. Samen met de medewerkers van de HR-dienst wil ik de komende maanden werk maken van een gedragen HR-beleid om ervoor te zorgen dat werken in het UZA aantrekkelijk is en blijft."

Nieuwe HR-directeur Katleen Janssens en talent coördinator Kathleen Dekeirel met de Top Employer-award

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook