Prof. dr. Marc Lammers

Prof. dr. Marc Lammers

Functie: 
Senior staflid NKO & Hoofd-halsheelkunde
Specialisme:
Neus-keel-oorziekten
Specifiek aandachtsgebied: 
Hoorimplantaten (cochleaire implantatie, BAHA, BoneBridge, Vibrant Soundbridge), oorheelkunde (otosclerose, cholesteatoom, chronische middenoorontsteking), schedelbasisheelkunde, oorsuizen (tinnitus), evenwichtsstoornissen, DFNA9

Contacteren

Telefoon afspraken

Klik op het specialisme voor het raadplegingsschema.

Neus-keel-oorziekten : +32 3 821 33 85

Raadplegingsschema's

i = extra informatie
vm = voormiddag
nm = namiddag

Neus-keel-oorziekten

madiwodovrij
Korte omschrijving:

Marc Lammers is senior staflid in het UZA met aandachtsgebied oorchirurgie (otologie), hoorimplantaten zoals cochleaire implantaties en schedelbasisheelkunde. Marc Lammers heeft zijn opleiding tot arts en NKO-specialist gevolgd in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In 2015 is hij gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de veranderingen die optreden in de hersenen door doofheid en ernstige slechthorendheid. Na het afronden van zijn opleiding is hij werkzaam geweest als NKO-arts in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Van 2018 tot 2020 heeft hij een tweejarig fellowship in de otologie, neurotologie en schedelbasisheelkunde doorlopen aan de University of British Columbia in Vancouver, Canada. Sinds november 2020 is hij werkzaam in het UZA en combineert hij zijn klinisch werk met wetenschappelijk onderzoek om op deze manier de diagnostiek en de behandeling van gehoorverlies, voor al zijn patiënten continue te verbeteren.

De aandachtsgebieden van Marc Lammers zijn de diagnostiek en behandeling van gehoorverlies, waaronder middenoorchirurgie (stapedotomie, reconstructies van de gehoorbeentjesketen en trommelvlies), cholesteatoomchirurgie, cochleaire implantaties en middenoorimplantaten (BAHA, OSIA, Vibrant Soundbridge, BoneBridge), en schedelbasisheelkunde (vestibulaire schwannomen en paragangliomen), alsook oorsuizen en evenwichtsstoornissen.