Dr. Wim Huybrechts

Dr. Wim Huybrechts

Functie: 
Staflid cardiologie
Specialisme:
Cardiologie

Contacteren

Telefoon afspraken

Klik op het specialisme voor het raadplegingsschema.

Cardiologie : +32 3 821 35 38

Raadplegingsschema's

i = extra informatie
vm = voormiddag
nm = namiddag

Cardiologie

madiwodovrij
nmnm
Korte omschrijving:

Dr. Huybrechts volgde de opleiding tot kandidaat-arts aan de Universiteit Hasselt (toenmalig LUC) en de opleiding tot arts aan de Universiteit Antwerpen (toenmalige UIA).
Voor de opleiding tot cardioloog via de Universiteit Antwerpen werden stages gelopen in het AZ Heilig Hart te Lier, ZNA Stuivenberg te Antwerpen, GZA St. Vincentius te Antwerpen, AZ St. Dimpna te Geel en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
Na de voltooiing van de opleiding tot cardioloog, was dr. Huybrechts gedurende twee jaren verbonden aan de dienst hart- en vaatziekten van het UZ Gasthuisberg te Leuven als cardioloog en vervolmaakte hij daar zijn bijkomende specialisatie in de invasieve elektrofysiologie (behandeling van patiënten met ritmestoornissen). In het verlengde hiervan behaalde dr. Huybrechts zijn Europese accreditering als elektrofysioloog (European Heart Rhythm Association).
Op dit moment is dr. Huybrechts werkzaam als senior staflid in de dienst cardiologie van het UZ Antwerpen waar hij deel uitmaakt van het EP-team dat patiënten met ritmestoornissen behandelt.
Daarnaast is hij als consulent ook nog actief binnen de dienst kindercardiologie/congenitale cardiologie (i.s.m. Prof. Dr. Bert Suys & Prof. Dr. M. Gewillig) van het St. Augustinusziekenhuis (GZA) te Wilrijk, voor ritme- en deviceraadplegingen bij kinderen.