Patiëntenrechten

Alle patiënten hebben recht op een degelijke verzorging, met respect voor de culturele, morele, filosofische en religieuze overtuiging. Ook uw persoonlijke levenssfeer wordt beschermd.  Het UZA garandeert uiteraard al deze rechten. Maar er zijn ook plichten.

Patiëntenrechten en -plichten

Wist u dat uw rechten als patiënt in een wet gegoten zijn? Die wet zegt dat iedereen recht heeft op een degelijke verzorging, met respect voor de culturele, morele, filosofische en religieuze overtuiging. Ook uw persoonlijke levenssfeer wordt beschermd. Het UZA garandeert uiteraard al deze rechten. Maar er zijn ook plichten.

Video in English | Vidéo en français

Ombudsdienst

In het UZA stellen we alles in het werk om u zo goed mogelijk te verzorgen. Als uw verblijf toch niet helemaal aan uw verwachtingen voldeed, kunt u zich tot de ombudsdienst wenden. U kunt er ook terecht met vragen of problemen, suggesties of klachten. 

Huishoudelijk reglement

Om het voor iedereen aangenaam en veilig te houden, geldt er ook een huishoudelijk reglement. Dit reglement geeft aan wat u van ons mag verwachten, en wat wij van u verwachten bij een bezoek aan ons ziekenhuis. Het huishoudelijk reglement geldt in het ziekenhuis en op het domein daaromheen, zoals de parking.

Laatst aangepast: 10 juli 2023
Auteur(s):