De dienst verloskunde of 'materniteit' van het UZA heeft een dubbele taak:
Een ziekenhuisbevalling gebeurt in de verloskamer of het verloskwartier. Daarna komt u terecht op de kraamafdeling. De twee eenheden vormen 1 afdeling.
Soms loopt een zwangerschap niet helemaal volgens de verwachtingen. Als uw gynaecoloog uw zwangerschap nauw wil laten opvolgen, kan een opname op de ‘maternal intensive care’ (MIC) nodig zijn. Dit kan bij verschillende problemen zoals vroegtijdige weeën, zwangerschapsvergiftiging, bloeddrukproblemen, voorliggende placenta ...
Op de kraamafdeling in het UZA werken heel wat mensen die waken over de gezondheid van u en uw baby. Voor en na de bevalling kunt u terecht bij een team van gynaecologen, kinderartsen, vroedvrouwen en verpleegkundigen.
Een heel team van geneesheren zijn verantwoordelijk voor de zwangere vrouwen, de bevallen moeders en de observatiepatiënten (MIC-patiënten).
Dit zijn artsen die zich verder specialiseren in de gynaecologie. Samen met een van de verantwoordelijke gynaecologen bekijken ze dagelijks uw medische toestand. De assistent-gynaecoloog is dag en nacht aanwezig in het ziekenhuis (ook in het weekend) en neemt bij ernstige problemen contact op met een van de gynaecologen.
Voor de dagelijkse verzorging en observatie van u en uw ongeboren of pasgeboren baby staat er elke dag een team van vroedvrouwen paraat. Voor al uw vragen en problemen over zwangerschap, bevalling en borstvoeding kunt u dag en nacht bij hen terecht.
Verder zult u, afhankelijk van uw behoeften, nog in contact komen met een heleboel andere mensen. Zo zijn er nog de kinderartsen, kinesisten, diëtisten, sociaal zorgkundigen die - op uw vraag - altijd voor u klaarstaan.
Bezoekuren familie en vrienden
Bezoekuren partner
Vanaf 15 maart 2018 zijn de deuren van de materniteit gesloten buiten de bezoekuren. Partners hebben altijd toegang via de code die u krijgt bij opname.