Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Over tropische geneeskunde

De dienst tropische geneeskunde van het UZA werkt samen met het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen.

Hospitalisatie bij tropische ziekte of hiv-aids

Het UZA staat in voor de hospitalisatie van patiënten met een tropische ziekte of hiv-aids. Dankzij deze samenwerking van het ITG met het UZA kan er indien nodig meteen een beroep gedaan worden op andere medische disciplines in het UZA. Omgekeerd hebben de artsen van het UZA dankzij de samenwerking met het ITG toegang tot alle gespecialiseerde kennis rond tropische ziekten. Ontdek meer over het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

Multidisciplinaire behandeling van hiv-patiënten

Het UZA staat ook in voor de multidisciplinaire behandeling van hiv-patiënten. Dat kunnen zowel volwassenen als kinderen zijn. Naast de gespecialiseerde medische hiv-zorg bieden we ook gericht dieetadvies en psychosociale begeleiding op maat van de patient, waarbij er nauw overleg is tussen alle zorgverstrekkers.

Een gespecialiseerd kinderarts zorgt voor de medische begeleiding van de kinderen met hiv of van kinderen geboren bij moeders met hiv, bij wie er nog onzekerheid is over de hiv-status.

Laatst aangepast: 23 maart 2016
Auteur(s): Team