Over S.P.O.R.T.S.

Sportmedische problemen en training

Het multidisciplinair centrum voor Screening, Preventie, Onderzoek en onderwijs, Revalidatie, Training en Sportgeneeskunde (S.P.O.R.T.S.) van het UZA is een door de Vlaamse overheid erkend sportkeuringscentrum. Sporters en begeleiders van atleten kunnen er terecht met sportmedische problemen en vragen over trainingsdoelstellingen. De verschillende specialismen uit medische en paramedische vakgebieden waar u als (top)sporter mee in contact komt, vindt u in het UZA onder één dak.

Keuring, onderzoek en behandeling

Binnen S.P.O.R.T.S. zijn erkende keuringsartsen én specialisten actief. Zij staan in voor de (al dan niet verplichte) preventieve sportmedische keuring van topsporters én recreatiesporters. Naast screening en preventief onderzoek, is een snelle opvang en behandeling van acute of chronische sportletsels of sportgerelateerde problemen het doel. Ook trainingsbegeleiding, zowel op vlak van sportieve training, als voedingsadvies en mentale begeleiding behoren tot de mogelijkheden

Multidisciplinaire aanpak

De resultaten van de sportmedische onderzoeken leiden vaak tot nieuwe inzichten. Die wisselen de artsen en onderzoekers uit op de open stafmeetings met andere (para)medici. Multidisciplinaire samenwerking in een universitair expertisecentrum als het UZA heeft het grote voordeel dat internationaal gerenommeerde UZA-specialisten klaarstaan om met ons samen te werken wanneer nodig.

Bekijk de trailer

Laatst aangepast: 21 januari 2019
Auteur(s): Team s.p.o.r.t.s.