Over N.K.O. bij kinderen

Op de dienst N.K.O. van het UZA kan je terecht voor de diagnose, behandeling en opvolging van neus-, keel- en oorziekten bij baby’s en kinderen.  

Neus-, keel- en oorziekten kunnen voorkomen bij kinderen van alle leeftijden. Op onze dienst zijn gespecialiseerde kinder-NKO-artsen beschikbaar, om zowel de vaker voorkomende als zeer zeldzame aandoeningen te onderzoeken en behandelen.

We werken nauw samen met de kinderartsen en het Moeder- en kind centrum van het UZA, waardoor we ook toegang hebben tot alle gespecialiseerde onderzoeken van het kinderziekenhuis. Onze teams doen er alles aan om je kind de beste zorg te bieden, in een veilige en ondersteunende omgeving voor jou en je kind. Door onze functie als 3e-lijns centrum binnen een academisch universitair ziekenhuis, zijn we ideaal geplaatst om complexe en zeldzame ziektebeelden te kunnen behandelen.

We streven naar een wetenschappelijk onderbouwde aanpak waarin je kind en jij als ouder/verzorger centraal staan. De behandeling van je kind gebeurt in overleg met de behandelende (kinder)arts om een optimale continuïteit van de zorg te verzekeren.

Onze NKO-artsen zijn onder meer gespecialiseerd in:

  • Luchtwegproblemen bij kinderen (ademhalingsproblemen)
  • Aangeboren en/of erfelijke slechthorendheid, gehoorproblemen
  • Slaapgebonden ademhalingsproblemen bij kinderen
  • NKO problemen bij kinderen met Down syndroom, mucovisidose, neurologische aandoeningen en zeldzame aangeboren afwijkingen
  • Evenwichtsproblemen bij kinderen
     

Ons team

Binnen onze dienst hebben we expertise in huis binnen alle subdisciplines van NKO aandoeningen bij kinderen. Alle NKO-artsen op onze dienst behandelen ook kinderen. Bekijk hier het volledige team.

Twee van onze artsen zijn specifiek gespecialiseerd in NKO aandoeningen bij kinderen.

Artsen specifiek gespecialiseerd in NKO-aandoeningen bij kinderen
Kliniekhoofd NKO & hoofd-halsheelkunde
Staflid NKO & hoofd-halsheelkunde

Multidisciplinaire samenwerking

Omdat kinderen met een neus-, keel- of oorziekte ook vaak andere gezondheidsproblemen ervaren, werken we multidisciplinair samen met verschillende disciplines in het ziekenhuis:

Wetenschappelijk onderzoek

Op onze dienst zijn alle betrokken medewerkers ook actief bezig met wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen. Er zijn lopende studies over onder andere obstructief slaapapneu syndroom en erfelijk gehoorverlies. Door onze actieve rol op het vlak van onderwijs en onderzoek kunnen we steeds innovatieve en nieuwe onderzoeken en behandelingen aanbieden, die meegaan met de laatste ontwikkelingen.

Laatst aangepast: 23 november 2022