Over materniteit

Over materniteit

Het optimale verloop van de bevalling en de zorg vooraf en nadien is erg belangrijk voor ons zorgteam. Wat betekent dat in het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum?

Een unieke belevenis voor ouders en baby 

Om de binding te stimuleren na de bevalling laten we de ouders zoveel mogelijk bij hun kindje. Dat past binnen onze visie van Family Centered Care. Zo wordt de baby meteen na de geboorte op de buik van mama gelegd voor het eerste huid-op-huidcontact. Baby en moeder worden op één kamer verzorgd, zodat onnodige scheiding niet hoeft. De partner kan blijven overnachten dankzij de rooming-in faciliteiten. Ook hechten we veel belang aan borstvoeding. Samen geven we de beste start aan uw gezin. 

Moderne kamers voor u en uw baby 

We verwelkomen moeders in voornamelijk éénpersoonskamers met moderne technologie en veel comfort. Baby en moeder worden op één kamer verzorgd, zodat onnodige scheiding niet hoeft. Uw partner kan blijven overnachten dankzij de rooming-in faciliteiten op uw kamer. Zo kan u in alle rust wennen aan uw nieuwe gezin. Het nieuwe centrum biedt plaats voor 22 éénpersoonskamers en 2 tweepersoonskamers. 

     

Comfortabel bevallen

De arbeids-en verloskamers zijn aangename ruimtes waar u in alle comfort en intimiteit kan bevallen. Ook bevallingen met keizersnede vinden in het centrum plaats. De operatieruimte maakt deel uit van de arbeids- en verloskamer, waardoor de aanstaande moeder zich nauwelijks moet verplaatsen. 

  
De arbeids- en verloskamer

  
De keizersnederuimte

Alles vlakbij

In het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum liggen de diensten materniteit en intensieve neonatale zorg vlak bij elkaar. Zo kunnen pas bevallen moeders gemakkelijk naar de kamer van hun te vroeg geboren baby.

 neonatologie uza

Praktisch

Volg route 28. De materniteit vindt u op de vierde verdieping van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum.

  

Laatst aangepast: 18 september 2023
Auteur(s):

Volg route 28, vierde verdieping Moeder- en kindcentrum

Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum