Over kindergeneeskunde

De medewerkers en verpleegkundigen van de dienst kindergeneeskunde doen er alles aan om het verblijf van uw kind zo comfortabel mogelijk te maken, met zorg op kindermaat.

Wie komt naar kindergeneeskunde

Op de dienst kindergeneeskunde kunnen kinderen terecht van 0 tot 16 jaar. Chronische zieke kinderen kunnen tot 18 jaar bij ons terecht. Nadien is er een doorlooptijd naar de volwassenen. 

Het team op kindergeneeskunde

Op de kindergeneeskunde werken heel wat zorgverleners: kinderartsen, (pediatrische) verpleegkundigen, psychologen, logopedisten, kinesisten, diëtisten …  alle disciplines werken nauw samen om het zorgtraject volledig af te stemmen.

De kamers op kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde bestaat uit drie eenheden: de verpleegheenheid kindergeneeskunde, het dagziekenhuis en het slaapcentrum. De keuze voor een één- of tweepersoonskamer wordt gerespecteerd naar beschikbaarheid. Een van de ouders kan steeds overnachten bij zijn of haar kind.

Speciaal voor kinderen

Op de verpleegeenheid kindergeneeskunde maken speelgoed, ziekenhuisclowns, de pedagogisch medewerker en de vele vrijwilligers het verblijf van de patiëntjes net iets leuker.

  • De afdeling kindergeneeskunde beschikt over een speelzaaltje waar uw kind naar hartelust kan spelen. U mag ook eigen speelgoed meebrengen. 
  • Dagelijks komt een pedagogisch medewerker langs die met de kinderen spelletjes speelt, knutselt, tekent …
  • Op maandag komen de ziekenhuisclowns op bezoek op de kamers als u dat wenst. 
  • De juffen en meesters van de ziekenhuisschool helpen om schoolachterstand tot een minimum te beperken.

Intensieve zorg op kindergeneeskunde

Alle patiënten die intensieve verzorging nodig hebben liggen op de kinderintensieve zorgen (Inzo 4). Deze afdeling vormt een onderdeel van de afdeling intensieve zorgen met specifieke pediatrische expertise.