Over kinderchirurgie (UKKIE)

Welkom in UKKIE

UKKIE, het expertisecentrum voor kinderchirurgie van het UZA, verenigt kinderchirurgen, artsen, verpleegkundigen en paramedici uit dertien verschillende diensten:

De chirurgen van de betrokken diensten werken elk vanuit hun specifieke vakdomein en specialiseerden zich bijkomend in kinderheelkunde.

Waarvoor kan je in UKKIE terecht?

Onze kinderchirurgen voeren heelkundige ingrepen uit bij kinderen en jongeren (0 tot 18 jaar) met een aangeboren afwijking of een complexe chirurgische aandoening. Ook voor de meer algemene chirurgie, zoals lies- of navelbreuken, kan je bij hen terecht.

Zorg op kindermaat

Een operatie kan zowel voor je kind als voor jou een hele belevenis zijn. Gelukkig kunnen een goede voorbereiding en de opgewekte, kindvriendelijke aanpak van onze zorgteams het verschil maken.

Onze kinderchirurgen hebben jarenlange ervaring in kinderchirurgie. Ze spenderen minstens vijftig procent van hun tijd aan ingrepen bij kinderen en doen er samen met het volledige zorgteam alles aan om je kind op zijn gemak te stellen.

Ook als ouder kan je helpen je kind zo goed mogelijk op de operatie voor te bereiden. Laat je zelf eerst goed informeren door de behandelende arts of verpleegkundige en neem de brochure ‘Uw kind wordt geopereerd’ door. Lees daarna samen met je kind de UZA-brochure ‘De operatie van Eline’ en bereid hem/haar spelenderwijs voor op de operatie. Hoe beter je kind op de hoogte is van wat er gaat gebeuren, hoe minder stress en angst het zal ervaren.

Wetenschappelijk onderzoek

Onze kinderchirurgen doen continu onderzoek naar nieuwe technieken en methoden om de zorg voor je kind verder te verbeteren. Als je kind in aanmerking komt voor een klinische studie, zal de arts je hierover informeren.

De kinderchirurgen van het UZA

Hier vind je een overzicht van de kinderchirurgen in het UZA

Laatst aangepast: 15 februari 2023