Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Podcast Viraal

Podcast Viraal

Een podcast over infectiepreventie en antibioticaresistentie, voor én door zorgverleners

In Viraal, de nieuwe podcastreeks van het Hospital Outbreak Support Team (HOST), schuift elke aflevering een andere expert aan tafel bij het HOST-team en openen we het gesprek over uiteenlopende onderwerpen rond infectiepreventie en antibioticagebruik.

  • Vier keer per jaar een nieuwe aflevering, te beluisteren via Spotify, Apple Music of gewoon hier. Ideaal voor thuis, op de fiets of in de auto. 
  • Vragen, feedback of suggesties voor nieuwe thema’s? Laat het ons weten via Host [at] helix [dot] be.

Aflevering 1

Op 18 november lanceren de FOD Volksgezondheid, BAPCOC en de federale en regionale gezondheidsautoriteiten een grote sensibiliseringscampagne rond de risico’s van antimicrobiële resistentie, met de 'Antibiotic Awareness Day'. AMR vormt namelijk een van de grote bedreigingen voor onze volksgezondheid. Het doel van deze campagne is het correcte gebruik van antibiotica te bevorderen en de patiënten uit te nodigen om er met hun gezondheidswerkers over te praten. 

Zij staan dus centraal in deze campagne en voor het slagen ervan is uw steun onmisbaar. Hoe u mee het verschil maakt? Door te praten met uw patiënten, en door het communicatiemateriaal (affiches, brochures, DOOH-video’s) een opvallende plek te geven in uw wachtkamers of praktijken. U kan het materiaal gratis hier bestellen of direct downloaden via onderstaande links.

Voor deze belangrijke dag heeft het HOST-team een podcast opgenomen over het belang van een correct antibioticagebruik. De eerste aflevering van de podcast ‘Viraal’ is een interview door dr. Hilde Jansens, medisch microbioloog en arts infectiepreventie binnen het UZA, met als gast prof. Erika Vlieghe, arts infectieziekten en diensthoofd algemene inwendige geneeskunden, infectieziekten en tropische geneeskunde binnen het UZA. 

Laatst aangepast: 18 november 2022
Auteur(s):