Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

Over het slaapcentrum voor kinderen

Slaapstoornissen bij kinderen

Alle ouders krijgen er mee te maken: een kind dat niet naar bed wil of 's nachts vaak wakker wordt. Meestal gaat dit vanzelf weer over. Rituelen zoals een verhaaltje voorlezen en hulpmiddelen zoals een nachtlampje zijn meestal dé oplossing.

Maar wat als het probleem blijft duren?

Een aanhoudend slaapprobleem kan ernstige gevolgen hebben voor het gedrag, de stemming en zelfs voor de ontwikkeling van uw kind. Het beïnvloedt ook uzelf en de rest van uw gezin. Tijd om hulp te zoeken.

Het slaapcentrum voor kinderen van het UZA

Met 5 kinderbedden (-16 jaar) is het slaapcentrum voor kinderen van het UZA één van de grootste pediatrische slaapcentra in België. We hebben een jarenlange expertise in de evaluatie en behandeling van slaapstoornissen bij zuigelingen, kinderen en adolescenten.

Slaapstoornissen of -moeilijkheden kunnen tal van oorzaken hebben. Daarom kiezen we voor een dienstoverschrijdende aanpak waarbij kinderartsen, kinderneurologen, NKO-artsen en psychologen hiervoor nauw samenwerken.

Om een exacte diagnose te stellen, kan een slaaponderzoek heel nuttig zijn. Is het slaaponderzoek bij uw kind afwijkend? Dan zorgen we voor een gepaste behandeling die we samen met uw kinder- of huisarts verder opvolgen.

U kunt ook bij ons terecht voor advies en begeleiding bij de aanpak van gedragsmatige slaapproblemen.

Conventies

In het UZA is er een conventie voor cardiorespiratoire monitoring bij zuigelingen. Een conventie is een contract met het RIZIV waarbij een aantal prestaties en/of behandelingen, buiten de nomenclatuur om, terugbetaald worden. Lees meer over de conventies in het UZA.