Over fysische geneeskunde

Wat doet een specialist in de fysische geneeskunde en revalidatie?

De fysisch geneesheer onderzoekt en behandelt een zeer uiteenlopende waaier van ziektebeelden van het beendergestel, de spieren, de pezen, de gewrichten, de rug en nek en de zenuwbanen.

Waarvoor kunnen patiënten terecht bij fysische geneeskunde?

Net omdat het zo een brede discipline is, komen veel patiënten wel eens in aanraking met fysische geneeskunde en revalidatie. De dienst behandelt zowel gehospitaliseerde als ambulante patiënten, en u kunt ook revalidatie volgen na een ongeval of ingreep.

Ook voor spier- en zenuwtesten, echografie, echografiegeleide puncties, ESWT, PRP, kracht- en bewegingsmeting van rug en ledematen, oncologische en multidisciplinaire rugrevalidatie en technische orthopedie kunt u bij de dienst fysische geneeskunde terecht.

Technisch orthopedisch centrum

De dienst fysische geneeskunde en revalidatie werkt samen met 2 orthopedische centra nl. EDS te Kontich - Waarloos en VIGO te Leuven.

Zij komen elk 1x/week naar onze dienst voor het aanmeten van orthopedische apparatuur, prothesen en technische hulpmiddelen zoals bv. lumbostaten, steunzolen, braces, prothesen ....

  • VIGO heeft vrije raadpleging elke woensdag tussen 10u en 11u.
  • EDS heeft vrije raadpleging elke donderdag tussen 14u30 en 15u30.

Bekijk alle onderzoeken en behandelingen van de dienst fysische geneeskunde en revalidatie

Laatst aangepast: 23 maart 2016
Auteur(s): Team fysische geneeskunde