Over algemene inwendige geneeskunde

Geen duidelijke diagnose

U komt vaak terecht bij algemene inwendige ziekten als u last hebt van symptomen als koorts, vermagering, vermoeidheid, afwijkingen bij een bloedonderzoek, zonder dat de huisarts een duidelijke diagnose kan stellen.

Wat doet een algemeen internist?

De artsen van deze afdeling (algemeen internisten) proberen op een correcte en wetenschappelijk gefundeerde manier moeilijke problemen van acute en chronische zieken te bekijken. Patiënten hebben vaak een ziektebeeld in verschillende organen (multi-orgaanpathologie) en kunnen daarom niet meteen terecht bij de orgaanspecifieke specialist. De algemeen internist zorgt voor een geïntegreerd beleidsplan en bewaakt een rangorde van belangrijkheid en prioriteit van de problemen.

Wat gebeurt er op de afdeling algemene interne ziekten?

Patiënten met infectieziekten kunnen opgenomen worden, of verblijven in het dagziekenhuis. Verder is er ook het centrum voor het centrum voor gedragstherapie bij vermoeidheid en functionele klachten (cgvf-centrum). Hier kan u nog steeds terecht voor revalidatie, maar de behandeling wordt niet meer terugbetaald door het RIZIV.

Laatst aangepast: 11 juli 2023
Auteur(s):