Opname met overnachting

Wat moet je weten als je wordt opgenomen in het UZA? Wat breng je mee? Alle antwoorden op je vragen.

Respecteer de coronamaatregelen

Het UZA heeft in het kader van corona de nodige maatregelen genomen om iedereen een veilige manier te kunnen ontvangen.

Lees ze hier

Screening op COVID-19

Patiënten die minstens één nacht op een van volgende diensten verblijven, worden bij opname gescreend op COVID-19:

 • D0 (oncologie)
 • D2 (hematologie)
 • Intensieve zorg (INZO)

De screening gebeurt bij opname in het UZA. Je hoeft hier dus zelf niets voor te ondernemen.

Belangrijke info over je opname

Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, ontdek je hier al heel wat praktische informatie. Met vragen kan je uiteraard terecht bij onze artsen, verpleegkundigen en medewerkers van de opnamedienst of de dienst patiëntenbegeleiding.

 • Als je wordt opgenomen en één of meerdere nachten in het ziekenhuis moet verblijven, meld je dan eerst aan aan de onthaalbalie in de centrale inkomhal. Verwittig tijdig als je niet kunt komen! Meer weten over het verloop van de inschrijving.
   
 • Vergeet voor je administratief dossier niet je eID, ISI+-kaart, Kids-ID of vreemdelingenkaart en naam en adres van je huisarts mee te brengen. Ook voor je medisch dossier neem je best een aantal zaken mee. Vergeet zeker ook je persoonlijke spullen niet en breng je eigen handdoeken en washandjes mee. Meer weten over wat meebrengen bij hospitalisatie.
   
 • Denk eraan om je ziekenfonds, hospitalisatieverzekering, huisarts en werkgever op de hoogte te brengen. Meer weten over wie te verwittigen.
   
 • Je kan zelf jekamer kiezen. Hier wordt in functie van de beschikbaarheid zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Meer weten over de kamertypes.