Uw kamer in het UZA

Uw kamer in het UZA

Kamerkeuze

Bij de bespreking van uw ziekenhuisopname kunt u aangeven welk type kamer u wenst. U bevestigt die keuze en de wettelijk vastgelegde financiële voorwaarden en die van het ziekenhuis officieel in uw opnameverklaring.

Verschillende kamertypes

Er zijn eenpersoonskamers en kamers voor twee en vier personen. Op sommige verpleegeenheden zijn geen vierpersoonskamers beschikbaar. Omdat de vraag naar eenpersoonskamers groot is, kunnen we niet altijd onmiddellijk aan uw kamerkeuze voldoen. Uiteraard houden we zoveel mogelijk rekening met uw wensen.

Tarieven

Het ziekenfonds betaalt de prijs van uw kamer voor het grootste deel terug. Zelf betaalt u enkel een persoonlijk aandeel. De grootte wordt bepaald door het RIZIV. Als u voor een eenpersoonskamer kiest, betaalt u extra supplementen (ereloonsupplement) bovenop het persoonlijk aandeel. Als u op een eenpersoonskamer verblijft om medische redenen, wordt geen persoonlijk aandeel of extra supplement aangerekend. U heeft dan wel een schriftelijke verklaring van de behandelende arts nodig.

Lees hier meer over de kamertarieven.

Foto's

Foto's van een vernieuwde éénpersoonskamer:

eenpersoonskamer UZA  eenpersoonskamer UZA

eenpersoonskamer UZA - badkamer  eenpersoonskamer UZA - badkamer detail

Foto van een tweepersoonskamer:

meerpersoonskamer uza

Film

Bekijk de film over de eenpersoonskamer:

Laatst aangepast: 08 augustus 2023
Auteur(s):