Opname met overnachting

Opname met overnachting

Wat moet je weten als je wordt opgenomen in het UZA? Wat breng je mee? Alle antwoorden op je vragen.

Screening op COVID-19

Patiënten die minstens één nacht op een van volgende diensten verblijven, worden bij opname gescreend op COVID-19:

  • D0 (oncologie)
  • D2 (hematologie)
  • Intensieve zorg (INZO)

De screening gebeurt bij opname in het UZA. Je hoeft hier dus zelf niets voor te ondernemen.

Belangrijke info over je opname

Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, ontdek je hier al heel wat praktische informatie. Met vragen kan je uiteraard terecht bij onze artsen, verpleegkundigen en medewerkers van de opnamedienst of de dienst patiëntenbegeleiding.

  • Als je wordt opgenomen en één of meerdere nachten in het ziekenhuis moet verblijven, meld je dan eerst aan aan de onthaalbalie in de centrale inkomhal. Verwittig tijdig als je niet kunt komen! Meer weten over het verloop van de inschrijving.
     
  • Vergeet voor je administratief dossier niet de naam en het adres van je huisarts mee te brengen. 
  • Neem steeds je eID, KidsID of ISI+-kaart mee naar het UZA. Dat is belangrijk, want alleen op die manier kunnen we de derdebetalersregeling toepassen. Daarbij betaal je alleen jouw deel van de kosten aan de zorgverlener (remgeld) en worden andere kosten rechtstreeks door je ziekenfonds vergoed. Heb je vanaf 01/01/2025 je eID, KidsID of ISI+-kaart niet bij in het ziekenhuis? Dan betaal je steeds een voorschot voor medische verstrekking. Zonder het inlezen van je eID, ISI+-kaart of KidsID, laat de regelgeving een derdebetalersregeling niet meer toe.
 

Laatst aangepast: 21 maart 2024
Auteur(s):