Dagopname

Wat moet je weten over je dagopname? Wat breng je mee? Alle antwoorden op je vragen.

Aanmelden voor een dagopname

Vanaf donderdag 04/07/2024 verandert ons aanmeldproces

Kom je vanaf donderdag 4 juli als patiënt naar het UZA? Dan doorloop je een nieuwe, vereenvoudigde manier van aanmelden. Lees hieronder de stappen die je volgt:

  1. Neem steeds je eID, KidsID of ISI+-kaart mee naar het UZA.
  2. Passeer bij aankomst eerst langs één van de aanmeldkiosken in de centrale inkomhal of in de inkomhal van het moeder- en kindcentrum.
  3. Beantwoord alle vragen op de kiosk en neem je ticket.
  4. Je ticket geeft je verdere instructies: ofwel kan je meteen doorlopen naar de afdeling waar je een afspraak hebt, ofwel passeer je nog langs de centrale balie om je inschrijving te vervolledigen. Hou je ticket steeds bij tijdens je bezoek aan het UZA.
Tot die tijd volg je als patiënt onderstaande aanmeldprocedure. 
 

Waar meld je je aan voor een dagopname?

  • Voor een heelkundige ingreep in dagopname meld je je aan op het secretariaat van het daghospitaal: route 78.
  • Voor een niet-heelkundige dagopname meld je je aan op het secretariaat van de dienst waar je zal verblijven (daghospitaal: route 78, oncologisch en hematologisch dagcentrum: route 105, of andere).

Als je niet kan komen wegens ziekte of andere omstandigheden, verwittig dan zo snel mogelijk het secretariaat of bel. 03 821 30 00. Opgelet: Niet nagekomen afspraken voor daghospitalisaties en slaaplabo’s kunnen worden aangerekend aan 50 euro.

Hospitalisatieverzekering

Heb je een hospitalisatieverzekering bij Assurcard©? Dan kan je voor je inschrijving de aangifte van je opname doen aan de Assurcard@-kiosk in de inkomhal of in de wachtzaal van het chirurgisch dagziekenhuis (bij een heelkundige ingreep in dagopname). Je kan dit ook reeds thuis doen via de website van Assurcard of telefonisch.

Wat gebeurt er bij de aanmelding?

Voor administratieve en medische doeleinden is het belangrijk dat je gegevens volledig en juist worden geregistreerd. Daarom controleren we je gegevens aan de hand van de elektronische identiteitskaart (eID), Kids-ID of ISI+-kaart. Die kaart bevat de officiële naam en adresgegevens. 

Neem steeds je eID, KidsID of ISI+-kaart mee naar het UZA

Dat is belangrijk, want alleen op die manier kunnen we de derdebetalersregeling toepassen. Daarbij betaal je alleen jouw deel van de kosten aan de zorgverlener (remgeld) en worden andere kosten rechtstreeks door je ziekenfonds vergoed. Heb je vanaf 01/01/2025 je eID, KidsID of ISI+-kaart niet bij in het ziekenhuis? Dan betaal je steeds een voorschot voor medische verstrekking. Zonder het inlezen van je eID, ISI+-kaart of KidsID, laat de regelgeving een derdebetalersregeling niet meer toe.

Identificatie tijdens je opname

Bij je opname in het ziekenhuis krijg je bij inschrijving een identificatiebandje met je naam en geboortedatum. Controleer of de gegevens op het polsbandje correct zijn. Draag dit polsbandje altijd tijdens je verblijf. Als het bandje loskomt, vuil of beschadigd is, vraag dan een nieuw bandje aan de verpleegkundige. Onze zorgverleners controleren regelmatig de gegevens op je bandje om je de juiste zorg te verlenen.  

 

Laatst aangepast: 22 Mei 2024
Auteur(s):