Dagopname

Wat moet je weten over je dagopname? Wat breng je mee? Alle antwoorden op je vragen.

Aanmelden voor een dagopname

Waar meld je je aan voor een dagopname?

Meld je aan bij de aanmeldkiosk

  1. Neem steeds je eID, KidsID of ISI+-kaart mee naar het UZA.
  2. Passeer bij aankomst eerst langs één van de aanmeldkiosken in de centrale inkomhal of in de inkomhal van het moeder- en kindcentrum.
  3. Beantwoord alle vragen op de kiosk en neem je ticket.
  4. Je ticket geeft je verdere instructies: ofwel kan je meteen doorlopen naar de afdeling waar je een afspraak hebt, ofwel passeer je nog langs de centrale balie om je inschrijving te vervolledigen. Hou je ticket steeds bij tijdens je bezoek aan het UZA. 
 

Hospitalisatieverzekering

Heb je een hospitalisatieverzekering bij Assurcard©? Dan kan je voor je inschrijving de aangifte van je opname doen aan de Assurcard@-kiosk in de inkomhal of in de wachtzaal van het chirurgisch dagziekenhuis (bij een heelkundige ingreep in dagopname). Je kan dit ook reeds thuis doen via de website van Assurcard of telefonisch.

Wat gebeurt er bij de aanmelding?

Voor administratieve en medische doeleinden is het belangrijk dat je gegevens volledig en juist worden geregistreerd. Daarom controleren we je gegevens aan de hand van de elektronische identiteitskaart (eID), Kids-ID of ISI+-kaart. Die kaart bevat de officiële naam en adresgegevens. 

Neem steeds je eID, KidsID of ISI+-kaart mee naar het UZA

Dat is belangrijk, want alleen op die manier kunnen we de derdebetalersregeling toepassen. Daarbij betaal je alleen jouw deel van de kosten aan de zorgverlener (remgeld) en worden andere kosten rechtstreeks door je ziekenfonds vergoed. Heb je vanaf 01/01/2025 je eID, KidsID of ISI+-kaart niet bij in het ziekenhuis? Dan betaal je steeds een voorschot voor medische verstrekking. Zonder het inlezen van je eID, ISI+-kaart of KidsID, laat de regelgeving een derdebetalersregeling niet meer toe.

Identificatie tijdens je opname

Bij je opname in het ziekenhuis krijg je bij inschrijving een identificatiebandje met je naam en geboortedatum. Controleer of de gegevens op het polsbandje correct zijn. Draag dit polsbandje altijd tijdens je verblijf. Als het bandje loskomt, vuil of beschadigd is, vraag dan een nieuw bandje aan de verpleegkundige. Onze zorgverleners controleren regelmatig de gegevens op je bandje om je de juiste zorg te verlenen.  

 

Laatst aangepast: 04 juli 2024
Auteur(s):