Dagopname

Wat moet je weten over je dagopname? Wat breng je mee? Alle antwoorden op je vragen.

Dagopname

Om uw dagopname zo aangenaam mogelijk te maken, ontdekt u hier al heel wat praktische informatie. Als u nog vragen hebt, kunt u uiteraard altijd terecht bij onze artsen, verpleegkundigen en medewerkers van de opnamedienst of de dienst patiëntenbegeleiding.

  • Voor een heelkundige ingreep in dagopname meldt u zich aan op het secretariaat van de dagchirurgie, voor een niet-heelkundige dagopname gaat u naar het secretariaat van de dienst waar u zal verblijven. Verwittig tijdig als u niet kunt komen! Meer weten over uw aanmelding
     
  • Vergeet voor uw administratief dossier niet de naam en het adres van uw huisarts mee te brengen. 
  • Neem steeds uw eID, KidsID of ISI+-kaart mee naar het UZA. Dat is belangrijk, want alleen op die manier kunnen we de derdebetalersregeling toepassen. Daarbij betaalt u alleen uw deel van de kosten aan de zorgverlener (remgeld) en worden andere kosten rechtstreeks door uw ziekenfonds vergoed. Heeft u vanaf 01/01/2025 uw eID, KidsID of ISI+-kaart niet bij in het ziekenhuis? Dan betaalt u steeds een voorschot voor medische verstrekking. Zonder het inlezen van uw eID, ISI+-kaart of KidsID, laat de regelgeving een derdebetalersregeling niet meer toe.

Laatst aangepast: 21 maart 2024
Auteur(s):