Officiële inhuldiging Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Officiële inhuldiging Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Op 21 mei 2015 heeft Hare Majesteit Koningin Mathilde het nieuwe Moeder- en kindcentrum van het UZA officieel ingehuldigd. Meer nog, ze gaf haar naam aan dit unieke gespecialiseerde centrum waar ouder en kind centraal staan. Alle teams verloskunde, neonatologie en kindergeneeskunde werken er intensief en multidisciplinair samen om moeders en kinderen de beste zorg te bieden. Het UZA is zeer vereerd dat de Koningin, zelf moeder van vier kinderen, haar naam aan het centrum wil verbinden.

De nieuwe vleugel van het UZA draagt de naam ‘Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum’. Het gebouw werd ingehuldigd door Hare Majesteit Koningin Mathilde in bijzijn van gouverneur Cathy Berx, minister Maggie De Block, minister Jo Vandeurzen en burgemeester Koen Metsu. De kinderen kregen een bijzondere rol in het hele gebeuren: zij mochten samen met de Koningin het nieuwe logo met duizenden bellen in het leven ‘blazen’. 

      

Hare Majesteit Koningin Mathilde heeft een warm hart voor kinderen en in het bijzonder kinderen die het moeilijk hebben. De Koningin kan een grote meerwaarde bieden aan de patiënten die in het centrum verblijven en hen een hart onder de riem steken. Bovendien is Koningin Mathilde zelf moeder van vier kinderen. Ze hoopt dat het Moeder- en kindcentrum een rustige haven zal zijn voor zieke kinderen en hun ouders. 

   

Bekijk alle foto's van de officiële inhuldiging. 

Bekijk een filmpje van de officiële inhuldiging door Koningin Mathilde.

Laatst aangepast: 17 oktober 2016
Auteur(s):