De dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde (MKA) van het UZA behandelt aangeboren afwijkingen in het gebied van mond, kaak en aangezicht, zoals schisis bij kinderen en andere craniofaciale afwijkingen.
Mensen met een onderontwikkelde kaak, een afwijkende schedelvorm, een defect aan de neus, de oogkassen of de oren kunnen in het UZA terecht voor een behandeling.
Kinderen die geboren zijn met een gespleten lip, kaak of verhemelte kunnen terecht in het UZA voor een volledige schisis-behandeling.
De dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde (MKA) van het UZA behandelt mondheelkundige problemen zoals problemen aan wijsheidstanden, tandwortel, ingesloten hoektand, kaakgewricht of slijmvlies.
Door een botanker te plaatsen, kunnen we bepaalde tandbewegingen realiseren zonder de andere tandelementen te belasten.
Pijn ter hoogte van het kaakgewricht kan op verschillende manieren behandeld worden.
Afwijkingen van het mondslijmvlies worden behandeld na het stellen van de juiste diagnose.
Een tandwortel kan vervangen worden door een tandimplantaat, na een trauma, oncologische resectie of omwille van een aangeboren afwijking.
U kunt – na doorverwijzing van uw (huis)tandarts - terecht bij de afdeling bijzondere tandheelkunde voor tandverzorging onder algemene narcose.
De dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde (MKA) van het UZA behandelt ontwikkelings- of groeistoornissen van de onder- en/of bovenkaak.