Lees hier ons kidsmagazine Oliver!

Lees hier ons kidsmagazine Oliver!

In ons kidsmagazine Oliver neemt mascotte Ollie kinderen mee in de wereld van het ziekenhuis om hun angst te verminderen en hun weerbaarheid te verhogen. Het magazine legt alles zo visueel mogelijk uit en brengt hen op een kindvriendelijke manier in contact met zichzelf, andere kinderen en het ziekenhuis zelf. In Oliver staan doe-opdrachten, woordzoekers en kleurplaten.

Lees de laatste nummers hier:

Winter 2023

Lees hier de winter-editie van 2023. Af en toe heeft Liam last van hoofdpijn. Om zeker te zijn dat er niets ernstigs aan de hand is, laten hij en Ollie hun bloed onderzoeken. Hiervoor is een prikje nodig. Caro de huisvlinder weet alles over prikken en zorgt ervoor dat alles zo prettig mogelijk verloopt.  

Zomer 2023

Lees hier de zomer-editie van 2023. Al van van bij haar geboorte heeft Lucie een zeldzame ziekte. Samen met Ollie gaat ze onder de MRI-scanner. 

Lente 2023

Lees hier de lente-editie van 2023. Lore heeft een pinda-allergie en legt graag samen met Ollie en onze allergie-experts uit wat dat precies inhoudt en waar je dan zo allemaal op moeten letten. 

Winter 2022

Lees hier de wintereditie van 2022. Je leert er heel wat bij over het syndroom van Down, en mag mee met Ollie op controle op de afdeling NKO. Professor Weetalles geeft je graag nog 5 dingen mee die je nog niet wist over knuffelen.

Zomer 2022

Lees hier de zomereditie van 2022. Kom samen met Ollie en Sid alles te weten over gezond eten, bewegen en je slaappatroon.

Lente 2022

Lees hier de lente-editie van 2022. Ontdek samen met Ollie en covergirl Marie-Lynn alles over de werking van je nieren.

Winter 2021

Lees hier de wintereditie van 2021. Waarom hebben we eigenlijk bloed? Ontdek 5 dingen die je nog niet wist over je bloed, stap samen met Ollie in de ziekenwagen richting spoed en maak je eigen nepbloed.

Zomer 2021

Lees hier de zomereditie van 2021. Hoe ziet jouw genetische code eruit? Ontdek 5 dingen die je nog niet wist over DNA, duik mee met Ollie in de buizenpost richting het labo en ontwerp je eigen mondmasker.

Lente 2021

Lees hier de lente-editie van 2021. Neem een kijkje in je brein, ontdek waarom je pijn voelt en val samen met Ollie in een diepe slaap. 

Winter 2020

Lees hier de wintereditie van 2020. Ga met Oliver mee op pad in de apotheek, geef piekergedachten geen kans en ondek alles over virussen. 

Winter 2019

Lees hier de wintereditie van 2019. Laat je stem horen, ontdek alles over prikken en ga samen met Ollie op de foto in de CT-scan. 

Laatst aangepast: 27 februari 2024
Auteur(s):