Indicator rectumkanker

Indicator rectumkanker

Dikkedarmkanker is in België de derde meest voorkomende kanker bij mannen, en bij vrouwen is het na borstkanker zelfs de meest voorkomende vorm van kanker. Bij 1 op 3 patiënten met dikkedarmkanker bevindt de tumor zich in het rectum, of endeldarm, het laatste deel van de dikke darm. In het UZA wordt rectumkanker behandeld door een multidisciplinair team van gespecialiseerde artsen, chirurgen, psychologen, maatschappelijk werkers en kinesisten. Hoogstaande kwaliteit leveren is voor het UZA prioriteit nummer één. Het UZA staat voor een cultuur van continue kwaliteitsverbetering. Het UZA vindt het belangrijk om patiënten in alle transparantie te informeren over de zorgkwaliteit. 

Kwaliteitsmeting

Binnen het Vlaams Indicatorenproject voor Patiënten en Professionals (VIP²) gebeuren in de Vlaamse ziekenhuizen regelmatig controles naar de kwaliteit van het zorgtraject 'rectumkanker'. Bekijk de resultaten van het UZA met toelichting op www.zorgkwaliteit.be.

Voor elke score is er een gefundeerde verklaring. Bij de interpretatie van de cijfers is het belangrijk voor ogen te houden dat het UZA als universitair centrum meer patiënten met gevorderde of complexe tumoren ziet. Voor de kwaliteitsmeting werden enkel Belgische patiënten meegeteld. 

 

Laatst aangepast op 14 juni 2021.

Laatst aangepast: 13 maart 2023
Auteur(s):