Indicator borstkanker

Indicator borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Een gespecialiseerde behandeling en een persoonlijke begeleiding is dan ook van het grootste belang wanneer deze diagnose wordt gesteld. In de borstkliniek van het UZA wordt borstkanker behandeld door een gedreven multidisciplinair team van gespecialiseerde artsen, borstverpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers en kinesisten. Hoogstaande kwaliteit leveren is voor het UZA prioriteit nummer één. Het UZA staat voor een cultuur van continue kwaliteitsverbetering. Het UZA vindt het belangrijk om patiënten in alle transparantie te informeren over de zorgkwaliteit. 

Kwaliteitsmeting

Binnen het Vlaams Indicatorenproject voor Patiënten en Professionals (VIP²) gebeuren in de Vlaamse ziekenhuizen regelmatig controles naar de kwaliteit van het zorgtraject 'borstkanker'. Bekijk de resultaten van het UZA met toelichting op www.zorgkwaliteit.be.

Het UZA scoort voor bijna alle categorieën hoog. Voor elke score is er een gefundeerde verklaring. Bij de interpretatie van de cijfers is het belangrijk voor ogen te houden dat een universitair borstcentrum meer patiënten met gevorderde of complexe tumoren en jongere vrouwen ziet. In het UZA worden bovendien klinische studies uitgevoerd voor agressieve en zeldzame borsttumoren waarbij de klassieke behandeling meestal minder impact heeft. Andere borstklinieken verwijzen patiënten naar het UZA door voor deelname aan deze studies.

Laatst aangepast op 14 juni 2021.

Laatst aangepast: 13 maart 2023
Auteur(s):