Hartfalenkliniek

De hartfalenkliniek van de dienst cardiologie van het UZA helpt patiënten die hartfalen hebben. Een multidisciplinair team bestaande uit kinesitherapeuten, een sociaal verpleegkundige, een verpleegkundige, een psychologe en een diëtist die onder de leiding van cardioloog-revalidatieartsen nauw samenwerken met de verwijzend huisarts en de cardioloog die de patiënt opvolgt.

Waarvoor kunt u terecht bij de hartfalenkliniek?

  • Informatie: wat betekent de diagnose van hartfalen? Wat zijn de gevolgen voor het dagelijks leven? Waarvoor dienen de medicijnen? Maar vooral: wat kunt u zelf doen om uw behandeling zo goed mogelijk te doen slagen?
  • Regelmatige opvolging: door u van dichtbij op te volgen (telefonisch, via de huisarts en via de hartfalenconsultatie) kan de behandeling continu worden aangepast aan de behoeften van uw lichaam. Zo vermijden we dat de pompfunctie van uw hart snel achteruit gaat. Tijdig en goed reageren voorkomt dat het uit de hand loopt.
  • Gemakkelijk bereikbaar: opdat u met uw vragen en problemen snel bij iemand terecht zou kunnen, is de hartfalenverpleegkundige op weekdagen rechtstreeks te bereiken. Zij zal naar uw probleem luisteren en u, zo nodig na contact met de cardioloog, advies geven.

Uw huisarts blijft uw belangrijkste aanspreekpunt. De cardioloog en hartfalenverpleegkundige vullen uw huisarts aan op het vlak van hartfalen en houden haar/hem continu op de hoogte.

Laatst aangepast: 18 april 2012
Auteur(s): Team cardiologie

Contacteer de hartfalenkliniek

+32 3 821 45 77