Hair in a box

Hair in a box biedt - in samenwerking met het UZA - betaalbare pruiken aan kankerpatiënten die het financieel moeilijk hebben. Voor €50 kan je uit het aanbod een pruik kiezen, die opnieuw wordt gekapt en op maat gemaakt. Je krijgt er ook verzorgingsproducten, een sjaaltje en een mutsje bij.

Contact

Dinsdagmiddag kan je steeds op afspraak bij Marianne (medebezielster van het eerste uur) en Mieke (al jaren een vrijwilligster) terecht.

Locatie: UZA
GSM Mieke Schonagen: 00 32 (0) 477-750101
GSM Marianne Diederen: 00 32 (0) 479-394479
Rekeningnummer: BE08 0689 3964 7313

hairinaboxantwerpen [at] gmail [dot] com

Uw pruik niet meer nodig?

Hoe meer pruiken we verzamelen, hoe meer mensen we gelukkig kunnen maken. Hebt u uw pruik niet meer nodig? Neem contact met ons op via hairinaboxantwerpen [at] gmail [dot] com en tover een glimlach op iemands gezicht.

Hoe het allemaal begon

UZA-patiënten Ann Goergen (✝︎) en Saskia Van de Cruys richtten in 2011 samen de vzw Hair in a box op.

Saskia kreeg in 2009 de diagnose van borstkanker en vond steun bij kapster en ex-kankerpatiënte Ann, die als ervaringsdeskundige goed wist wat ze doormaakte. Toen ze door hun behandeling hun haren kwijt raakten, was een pruik voor beiden een evidentie. Maar zulke pruiken zijn duur en ze beseften dat er veel vrouwen zijn die dat niet kunnen betalen. Zo is 'Hair in a Box' ontstaan. Het idee is simpel: mensen die hun pruik niet meer nodig hebben, kunnen ze aan de vzw bezorgen. Zij zorgen ervoor dat ze worden gereinigd en klaar zijn voor een nieuwe draagster.

Gauw werd het team versterkt met o.a. Fré, Nille en Nancy.
Hair in a box had echter niet opgestart kunnen worden als er geen ondersteuning was van het ziekenhuis (door de sociale dienst, de borstverpleegkundigen en de afdeling oncologie), waarvoor nog steeds onze dank.

Laatst aangepast: 24 januari 2024
Auteur(s): Team multidisciplinair oncologisch centrum antwerpen

Volg route 105 (oncologisch dagziekenhuis en consultaties)