Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Financiële informatie

We geven u graag een woordje uitleg bij de factuur die u kunt verwachten na een raadpleging.

De factuur in uw brievenbus

Ongeveer 2 maanden na uw raadpleging of onderzoek ontvangt u de factuur in uw brievenbus. De betaling van uw factuur dient te gebeuren binnen 30 dagen na ontvangst. Heeft u vragen of heeft u betalingsproblemen? Contacteer dan de dienst debiteurenadministratie op het nummer +32 (0)3 821 31 28 (op werkdagen van 9 tot 12 uur).

Financiële regeling

Als u lid bent van een Belgische mutualiteit wordt een gewone raadpleging, een behandeling bij de kinesist of een preventieve tandverzorging volledig aan u gefactureerd (en dus niet rechtstreeks aan uw ziekenfonds zoals normaal met de derdebetalersregeling het geval is bij hospitalisatie). U ontvangt samen met uw factuur een ‘getuigschrift voor verstrekte hulp – Model D’ (groen attest). Met dit attest kunt u bij uw ziekenfonds de wettelijke tegemoetkoming bekomen zodat u alleen het remgeld betaalt.

Opgelet. Niet- geannuleerde afspraken voor raadplegingen kunnen worden aangerekend aan 20 euro. Niet nagekomen afspraken voor daghospitalisaties en slaaplabo’s kunnen worden aangerekend aan 50 euro.

Conventionering

Conventionering: alle artsen in het UZA zijn geconventioneerd voor de prestaties die vallen binnen de RIZIV-nomenclatuur. De nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen is een gecodeerde lijst met de geneeskundige verstrekkingen die de ziekteverzekering (verzekering voor geneeskundige verzorging) geheel of gedeeltelijk vergoedt. Met andere woorden: voor prestaties die binnen de RIZIV-nomenclatuur vallen, betaalt u alleen uw persoonlijk aandeel (remgeld). Dit is het verschil tussen het bedrag dat het ziekenfonds terugbetaalt en het tarief dat de arts mag vragen.

Hebt u financiële vragen, problemen of klachten?

Heeft u vragen, klachten* of betalingsproblemen bij uw factuur? Contacteer dan de financiële dienst (debiteurenadministratie):

UZA
Debiteurenadministratie
Drie Eikenstraat 655
2650 Edegem

Telefoon: +32 (0)3 821 31 28 (op werkdagen van 9 tot 12 uur).
E-mail: facturen [at] uza [dot] be

*uiterlijk 8 dagen na ontvangst (schriftelijk of via e-mail met vermelding van factuurnummer en omschrijving van de klacht)