Kindergeneeskunde

Downsyndroom

Over downsyndroom

Het syndroom van Down of trisomie 21 komt in België voor bij ongeveer 1 op 1.400 levend geboren kinderen. De aandoening gaat gepaard met een verstandelijke beperking, typerende uitwendige kenmerken en bepaalde medische problemen.

Afspraak maken

Voor een afspraak met het downteam kan u terecht op het nummer 03 821 52 57 (secretariaat) of maakt u een afspraka online. De meeste patiënten worden doorverwezen door de huis- of kinderarts. Maar u kunt als ouder ook zelf een afspraak maken met het downteam van het UZA. Houd zeker uw rijksregisternummer of BSN bij de hand. Volwassenen met downsyndroom kunnen terecht bij prof. dr. G. Van Goethem op de dienst neurologie (03 821 34 23). 

  

  • Let op dat u de afspraak steeds boekt op het UZA @home account van uw kind. Na het boeken, ontvangt u een bevestigingsmail. 
  • Raadplegingen op de dienst kindergeneeskunde kan u ook online annuleren. Geplande onderzoeken of ingrepen via kindergeneeskunde annuleert u telefonisch via +32 3 821 32 51 (u zal zien dat u deze niet online kan annuleren).

 

Verwittig tijdig als u niet aanwezig kan zijn! Anders kan een bedrag van €22,40 aangerekend worden.

Het multidisciplinaire downteam van het UZA begeleidt en behandelt kinderen met downsyndroom op medisch en op sociaal vlak. 

Gebouwd met Drupal