Topsporters

Neem als competitiesporter of topsporter geen gezondheidsrisico’s. S.P.O.R.T.S. is als topsportkeuringscentrum van de Vlaamse gemeenschap jouw ideale partner voor een gezond en sportief leven. Je kan bij S.P.O.R.T.S. terecht voor een kwaliteitsvolle sportmedische begeleiding. Je krijgt een snelle en accurate diagnose in geval van blessures of andere sportgerelateerde klachten. Bovendien kan je je training perfectioneren met advies op maat.

Sportmedische begeleiding

Elke competitiesporter en topsporter kan bij S.P.O.R.T.S. terecht voor een periodiek sportmedisch onderzoek. Dit is een uitgebreide biomechanische en medische screening van je lichaam, rekening houdend met de technische vereisten van je sport. Na een positieve evaluatie krijg je een sportmedisch geschiktheidsattest.

Wil je je prestaties verder verbeteren? Dan kan je ook een inspanningstest afleggen op de loopband (HP Cosmos) of de ergometerfiets (Lode Excalibur Sport).

Wie dat wenst, kan de test ook afleggen op zijn of haar eigen koersfiets. Deze wordt op een Cyclus II ergometer gemonteerd waardoor je een maximale inspanning kan leveren op vertrouwd materiaal en ‘ideale’ fietspositie. De metingen van zuurstofopname, lactaat, getrapt vermogen en hartslag (via ECG-registratie) blijven dezelfde in vergelijking met de ‘klassieke’ testopstelling op een fietsergometer. Zorg voor een perfect onderhouden fiets en grondig gereinigde ketting. Breng je je eigen fiets mee, meld dit dan bij het boeken van je afspraak.

Op basis van de resultaten kan je je training perfectioneren. Voor lopers is een RunningSmart-screening en/of een loop- en ganganalyse een aanrader.

Ook de volgende onderzoeken zijn mogelijk:

Bovenop je trainingsadvies kan je kiezen voor aanvullend voedingsadvies en mentale begeleiding.

Laatst aangepast: 18 september 2023
Auteur(s): Team s.p.o.r.t.s.