Spierletsels, peesontstekingen, gewrichtsklachten

De fysische revalidatie van spierletsels, peesontstekingen en gewrichtsklachten draait voornamelijk rond mobilisatie, spierversterking, stretching, bracing, excentrische spiertraining en ergonomie.

Waarom fysische revalidatie bij spierletsels, peesontstekingen en gewrichtsklachten?

Bij deze aandoeningen is - naast infiltraties, medicatie en ESWT - fysische revalidatie een onderdeel van de behandeling. De kinesitherapeut focust zich op het toepassen van manuele therapie,  mobilisatie, spierversterking en stretchingtechnieken om de doorbloeding, kracht en lenigheid te bevorderen. U krijgt ook aangepaste oefeningen voor thuis. Bij chronische letsels stellen de ergotherapeuten ergonomische aanpassingen voor in de dagelijkse leefomgeving of in de werksituatie.

Hoe bereidt u zich voor op fysische revalidatie bij spierletsels, peesontstekingen en gewrichtsklachten?

Voor de behandeling draagt u het beste sportieve kledij. U kunt zich omkleden op de revalidatieafdeling.

Hoe verloopt fysische revalidatie bij spierletsels, peesontstekingen en gewrichtsklachten?

De kinesitherapeut of ergotherapeut voert het behandelplan uit dat de arts heeft opgesteld op basis van de diagnose. Een sessie neemt 30 tot 120 minuten in beslag en vraagt uw actieve deelname.

Wat gebeurt er na fysische revalidatie bij spierletsels, peesontstekingen en gewrichtsklachten?

Op het einde van uw revalidatieprogramma gaat u opnieuw op raadpleging bij de revalidatiearts. Tijdens deze raadpleging kunt u al uw vragen stellen.

Laatst aangepast: 23 maart 2016
Auteur(s): Team fysische revalidatie