Shaving
Bij shaving worden goedaardige huidgezwelletjes zoals moedervlekken, ouderdomswratten en fibromen verwijderd.
Hoe verloopt shaving?
Het gezwelletje wordt eerst plaatselijk verdoofd. Vervolgens schaaft de arts het gezwelletje met een mesje en een pincet gelijk met de huid. Als het wondje nabloedt, wordt het dichtgebrand of aangestipt met een bloedstelpende oplossing. Per sessie van 15 tot 20 minuten worden maximaal 3 gezwelletjes verwijderd. Het verwijderde stukje huid wordt daarna onderzocht.
Bijwerkingen
Na de behandeling treden er mogelijk enkele bijwerkingen op. Bij pijn mag u een pijnstiller nemen, bij voorkeur paracetamol. Om nabloedingen te vermijden, mag u géén aspirine nemen. Ook mogelijk is een bloeduitstorting, vooral bij een ingreep in het gezicht, waarbij ook meestal een zwelling optreedt. Daarnaast kan een infectie optreden, die zich uit door pijn, zwelling, roodheid en pus uit de wond. Neem dan contact op met uw arts.
Nazorg
Omdat de behandelde huid nog dun is, verbrandt ze makkelijk in de zon. Bovendien kan zonblootstelling ook pigmentverstoringen veroorzaken. Breng dus op zonnige dagen een zonnecrème (bv. factor 50) aan op de behandelde huid. Neem bij problemen zoals een nabloeding, hevige pijn of infectie contact op met uw arts.
Praktisch
Meld bij het maken van de afspraak:
- of u bloedverdunners gebruikt
- of u een hartafwijking heeft
- of u een allergie hebt voor bv. jodium, bruine pleisters …
Voor deze behandeling is geen verdere voorbereiding nodig. Ze gebeurt na voorafgaande raadpleging en op afspraak. Voor de onderzoeksresultaten mag u binnen de 14 dagen contact opnemen met uw arts.