Recreanten

Sporten is gezond voor lichaam én geest. Voor je start met sporten is belangrijk te weten of je risico loopt op hartaandoeningen of blessures. Bij S.P.O.R.T.S. kunnen zowel beginnende, recreatieve als gevorderde sporters terecht voor een sportmedische begeleiding op topniveau.

Sportmedische begeleiding

S.P.O.R.T.S. brengt met een sportmedische evaluatie de mogelijk zwakke schakels van je lichaam in kaart. Zo kan je gezondheidsproblemen en blessures voorkomen. Een basisscreening met een meting van gewicht en lengte, een hartonderzoek en een longfunctietest tonen aan of je gezond kan sporten.

Je kan deze sportmedische evaluatie uitbreiden met sporttests. Een inspanningsproef onderzoekt jouw huidige fysieke conditie en geeft aan wat je sportieve mogelijkheden zijn. Ben je een loper? Dan kan een RunningSmart-screening en/of een loop- en ganganalyse jouw prestaties verbeteren.

Na de onderzoeken krijg je onmiddellijk resultaat. Bovenop dit trainingsadvies kan je bij S.P.O.R.T.S. terecht voor voedingsadvies of mentale begeleiding.

Laatst aangepast: 18 september 2023
Auteur(s): Team s.p.o.r.t.s.