Fertiliteitsbehandeling

Er zijn heel wat oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen, en net daarom is het belangrijk dat een fertiliteitscentrum een uitgebreid gamma aan therapiemogelijkheden kan aanbieden. Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde verricht alle fertiliteitsbehandelingen, inclusief de meest geavanceerde. Na een volledige oppuntstelling kunnen we u de meest geschikte behandelingsvorm(en) aanbieden, in functie van de duur van het vruchtbaarheidsprobleem, de leeftijd en het individueel diagnostisch bilan

Veranderingen in levensgewoonten

U wordt als koppel ook gecounceled om zo nodig veranderingen in levensgewoonte(n) door te voeren om zo uw eigen vruchtbaarheid te verbeteren:

  • rookstop
  • vermindering van cafeïne- of alcoholgebruik
  • vermindering of vermeerdering van lichaamsgewicht of –inspanningen

Foliumzuur

Vrouwen met een kinderwens nemen het best dagelijks 400 microgram (0,4 mg/dag) foliumzuur in, van minimaal vier weken voor de bevruchting tot acht weken daarna. De aanbevolen dagelijkse extra dosis voor zwangere vrouwen is 400 tot 600 microgram per dag (0,4 tot 0,6 mg/dag). Foliumzuur is ook betrokken bij de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg bij een foetus. Bij zwangere vrouwen is er een hogere behoefte gezien de snelle groei van de foetus veel foliumzuur onttrekt aan de moeder.

Laatst aangepast: 18 november 2021
Auteur(s): Team fertiliteit