Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details
Tinnitusavond voor patiënten

Naar aanleiding van de International Tinnitus Awareness Week organiseert TINTRA op donderdag 9 februari 2023 een tinnitusavond voor patiënten.

do, 09/02/2023 - 19:00
Universitair Ziekenhuis Antwerpen(Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem), Auditorium Kinsbergen, route 12

Tinnitus, het horen van een geluid zonder dat het in de omgeving aanwezig is, wordt door ongeveer 1 op 6 volwassenen ervaren en kan een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven. Het TINnitus Treatment & Research Centre Antwerp (TINTRA), deel van de dienst Neus-Keel-Oor in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, is een gespecialiseerd expertisecentrum voor tinnitus. Jaarlijks begeleidt ons multidisciplinair team meer dan 2000 patiënten waarbij de patiënt nauwgezet begeleid wordt van diagnose tot en met behandeling. 

Naar aanleiding van de International Tinnitus Awareness Week organiseert TINTRA op donderdag 9 februari 2023 een tinnitusavond voor patiënten. Hierbij lichten we graag de nieuwste inzichten omtrent tinnitus en tinnitusbehandelingen toe. Nadien is er tijd en ruimte voor een hapje en een drankje waarbij men verhalen en ervaringen kan uitwisselen met lotgenoten. Ook de leden van het tinnitusteam staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Deze avond vindt plaats in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem) in het Auditorium Kinsbergen, route 12. Alle mensen die tinnitus ervaren en/of hun naasten zijn welkom. U dient bij de inschrijving te vermelden of u met meerdere personen komt. Er wordt een bijdrage van €15 per persoon gevraagd. Deze inkomsten worden integraal gebruikt voor verder wetenschappelijk tinnitusonderzoek in het UZA.    

Programma:

  • 19h00: Ontvangst
  • 19h30: Welkom (Prof Annick Gilles)
  • 19h45-20h45: Lezing over tinnitus: Nieuwe inzichten omtrent diagnose en behandeling vanuit recente onderzoeken (Tinnitusteam UZA)
  • 20h45-22h00: Netwerking met lotgenoten bij een hapje en een drankje
  • 22h00: Einde

Inschrijven 

Schrijf u hier in voor de tinnitusavond. Na inschrijving ontvangt u een overzichtsmail met alle informatie. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij.

Wij hopen u alvast van harte welkom te heten op 9 februari!

Het Tinnitusteam.

 

 

Voor vragen/opmerkingen kan u terecht bij nko [at] uza [dot] be.

Doelgroep