In het UZA stellen we alles in het werk om je afspraak zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarom vragen we je je eerst aan te melden.
Er gelden momenteel specifieke richtlijnen voor raadplegingen, (dag)opnames en bezoek.
Je komt via de hoofdingang van het UZA binnen. Afhankelijk van jouw specifieke situatie meld je je vervolgens aan bij de centrale inschrijvingen (inkomhal) of kan je meteen doorlopen naar de dienst waar je een afspraak hebt. Lees hieronder na wat voor jou van toepassing is.
Wacht tot je nummer op het scherm verschijnt en meld je aan bij de inschrijfbalie. Volg nadien de route vermeld op je afspraakbevestiging. Aangekomen op de juiste dienst meld je je aan bij de balie en neem je plaats in de wachtzaal. Je arts haalt je hier op.
Je kan meteen doorlopen naar de route vermeld op je afspraakbevestiging. Aangekomen op de juiste dienst meld je je aan bij de balie en neem je plaats in de wachtzaal. Je arts haalt je hier op.
Voor administratieve en medische doeleinden is het belangrijk dat je gegevens volledig en juist worden geregistreerd. Daarom controleren we je gegevens aan de hand van de ‘elektronische identiteitskaart’ (eID), Kids-ID, ISI+-kaart of vreemdelingenkaart. Die kaart bevat de officiële naam en adresgegevens. Er zal je ook gevraagd worden naar je telefoonnummer en huisarts.
In een aantal gevallen moet je een waarborg (voorschot) van 50 euro betalen:
Tijdens je raadpleging vragen onze zorgverleners regelmatig uw naam, voornaam en geboortedatum. Dit is nodig om je veilige en kwaliteitsvolle zorg te bieden. Een correcte patiëntidentificatie is erg belangrijk. Onze medewerkers moeten immers weten wie je bent om je juist te kunnen behandelen. Als zij dit niet vragen voor je een behandeling of onderzoek ondergaat, aarzel dan niet om hen hierop te wijzen.