Mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek – editie 2021

Wolvenbos 2019 krijgt een vervolg

In 2019 organiseerde UZA foundation voor de eerste keer een mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA. Het succes hiervan was groter dan we ooit durfden dromen. In totaal namen 26 teams deel. Deze 130 deelnemers hebben, samen met onze sponsors, van Wolvenbos 2019 een groot succes gemaakt. Dankzij hen konden we een cheque van €150.000 overhandigen aan het kankeronderzoek op het UZA. Ontdek hier wat we realiseerden met de cheque.

Omwille van de coronacrisis kan de tweede editie (op 9 mei 2020) niet doorgaan. De gezondheid van de deelnemers, genodigden en onze collega's primeert. Uitstel is natuurlijk geen afstel. We zetten alles op alles en gaan er in 2021 een spetterende editie van maken. Kruis zondag 12 september 2021 in je agenda. 

Wolvenbos 12 september 2021

Wolvenbos is niet zomaar een fietsevent, maar een mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA op het legendarische domein van Wolvenbos. Ook in 2021 krijgen drie snelste ploegen fantastische prijzen. Na de sportieve inspanning wordt iedereen beloond met een lekkere BBQ en bijhorende drankjes.

Sven Nys wordt ambassadeur 

Kankeronderzoek

We trekken onze sportieve schoenen aan, met één doel: het kankeronderzoek aan het UZA steunen. Binnen het UZA voeren een aantal teams innovatief onderzoek naar nieuwe en verbeterde kankerbehandelingen, met als doel kanker onder controle te krijgen, zodat de genezingskansen voor onze patiënten stijgen. 

Nu reeds steunen een aantal mecenas-ondernemers het kankeronderzoek op UZA zodat onderzoek op internationaal erkend niveau worden uitgevoerd. Enerzijds bestuderen we wat kankercellen drijft om te blijven groeien. Anderzijds hoe we hierop kunnen inwerken mede met behulp van het eigen immuunsysteem. Het immuunsysteem van een kankerpatiënt speelt een cruciale rol bij de behandeling van kanker. Door therapieën doelgericht te maken helpen we het immuunsysteem van onze patiënten, en verhinderen we herval van de kanker. Hierdoor stijgt de levensverwachting van onze patiënten substantieel.

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen coördineert het oncologisch onderzoek in de Antwerpse regio. Deze samenwerking met andere centra garandeert de best mogelijke behandeling voor onze patiënten. Dat willen we ook in de toekomst blijven verzekeren.

Jij kan ons helpen om dit werk voor te zetten, zodat we samen kankerpatiënten een betere toekomst kunnen bieden. Iedere gift zorgt ervoor dat we kunnen blijven innoveren. 

Hoe kan je deelnemen? 

Wil je graag, samen met je collega’s of vrienden, deelnemen aan deze unieke wedstrijd? We zetten even alle criteria op een rijtje:

- Vorm 1 (of meerdere) teams, bestaande uit 5 personen.. 
- Vertrek samen als team en kom samen aan. Tijd van de 4e renner telt.
- Per team betaal je €5.000. Gaat integraal naar het kankeronderzoek. 
 
Wil je graag deelnemen maar heb je geen mountainbike? Geen enkel probleem. Je kan via ons enkele mountainbikes (+helmen) huren. Opgelet: we hebben maar een beperkte voorraad, snel inschrijven is dus de boodschap. Neem contact op met ons via uzafoundation [at] uza [dot] be of via 03 821 59 79 en we helpen je graag verder.  
 

Sfeer opsnuiven? 

Herbeleef hier de eerste editie van de mountainbike wedstrijd op 25 mei 2019.