Werelddag tegen hepatitis - 28 juli 2017

Het UZA springt mee op de kar en focust tijdens de Werelddag tegen hepatitis, op hepatitis C, een leveraandoening veroorzaakt door het hepatitis C-virus, waartegen vooralsnog geen vaccin bestaat. Kom op 28 juli naar de inkomhal van het UZA en laat u meteen testen.

vr, 28/07/2017 -
09:00 tot 17:00
Inkomhal

Op 28 juli is het Werelddag tegen hepatitis. Het UZA springt mee op de kar en focust op hepatitis C.

Wat is hepatitis C?

Hepatitis C is een leveraandoening veroorzaakt door het hepatitis C-virus, waartegen vooralsnog geen vaccin bestaat. Het virus is overdraagbaar via besmet bloed en in beperkte mate ook via andere lichaamsvochten. Omdat het aanvankelijk geen of erg vage klachten geeft, weten mensen vaak niet dat ze ermee besmet zijn. Na verloop van tijd kan de ziekte evolueren naar levercirrose en zelfs leverkanker. De nieuwe medicatie, zogenaamde DAAs, biedt mensen die besmet zijn met het virus een heel grote kans op genezing zonder veel neveneffecten. 

Laat u voldoende informeren en kom op 28 juli naar de inkomhal van het UZA. U kan zich meteen laten screenen en indien wordt verdere opvolging geregeld.

Praktisch

  • Waar: inkomhal UZA
  • Uur: 9.00-17.00
  • Wat: informatie omtrent hepatitis C, alsook de mogelijkheid om je te laten testen.  
  • Deelname is gratis. 
  • Inschrijven is niet verplicht

Meer informatie 

Neem contact op met de dienst Gastro-entorlogie en hepatologie voor meer informatie via 03 821 33 24 of via gastroenterologie [at] uza [dot] be

Doelgroep
Type activiteit