Wegenwerken

Omleidingen door wegenwerken in Edegem, Kontich en Reet. Hou rekening met vertragingen en vertrek op tijd naar uw afspraak in het UZA

In 2017 en 2018 vinden er verschillende wegenwerken plaats in de omgeving en op weg naar het UZA. Om de bereikbaarheid van het UZA voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, vindt u hier een overzicht van alle geplande werken en een link naar de bijhorende omleidingen.

Edegem

 • Wanneer: vanaf 13 november 2017.
 • Waar: Drie Eikenstraat, tussen het kruispunt met de Prins Boudewijnlaan en de brug van de E19.
 • Deze wegenwerken zullen een grote impact hebben op het verkeer naar en rond het UZA. Lees hier meer over de omleidingen.
 

Met de auto

Er geldt éénrichtingsverkeer in de Drie Eikenstraat tussen de Prins Boudewijnlaan en de brug van de E19. Autoverkeer is enkel mogelijk van het UZA richting Edegem.

De dienstafritten van de E19 naar het UZA blijven in beide richtingen open.

Er zijn géén fietsers toegelaten, zij moeten een aparte omleiding volgen (zie verder).

Volg één van de twee grote omleidingen.

Noordelijke omleiding via R11 en Wilrijk

i
 
Zuidelijke omleiding via Groeningenlei en Kontich
 

Met de fiets
De werf is onveilig voor fietsers. Fietsverkeer door de Drie Eikenstraat is daarom verboden in beide richtingen, voor het stuk tussen de Prins Boudewijnlaan en de E19. 
Volg de aparte omleiding. 

 

Met de bus

Het busverkeer van De Lijn zal verstoord zijn. In de rijrichting naar het centrum krijgen de bussen 130/131/135/140/141 tijdelijke haltes ter hoogte van de brug van de E 19 en ter hoogte van de Renaat de Rudderlaan. In de andere richting volgen de bussen een omleiding.
De meest actuale informatie is te vinen op www.delijn.be  

Wilrijk

 • Wanneer: 15 januari - einde maart-begin april 2018. 
 • Waar: kruispunt Edegemsesteenweg - FortVI-straat.
 • De wegenwerken vinden plaats in het kader van rioleringswerken. 
 • Het kruispunt is opengesteld voor alle verkeer, maar u dient rekening te houden met tijdelijke verkeerslichten. Het kruispunt zal nog één keer volledig afgesloten worden voor asfalteringswerken. Van zodra hier duidelijkheid is over wanneer precies, brengen we u op de hoogte. Voertuigen kunnen bij volldige afsluiting van het kruispunt het UZA bereiken via de Doornstraat en de Drie Eikenstraat.

Kontich

Zone 1: 23 oktober – 21 december 2017>Werken in het deel van de Edegemsesteenweg vanaf de Boniverlei tot en met het kruispunt met de Helenaveldstraat.

 • Wanneer deze werken zijn afgerond, wordt dit deel van de Edegemsesteenweg opnieuw opengesteld voor motorverkeer, dat kan rijden op de onderlaag van het asfalt.

Zone 2: 23 oktober 2017 – eind februari 2018

 • De werken in deze zone starten gelijk met de werken in zone 1 maar duren langer.
 • Werken in het deel van de Edegemsesteenweg vanaf de Antwerpsesteenweg tot en met het kruispunt met de Edgard Tinellaan. 
 • Dit deel van de Edegemsesteenweg wordt opnieuw opengesteld voor motorverkeer na afloop van de werken in deze zone.

Zone 3: eind februari 2018 – 6 juli 2018

 • Werken in het deel van de Edegemsesteenweg tussen de Helenaveldstraat en de Edgard Tinellaan, inclusief het stuk van de De Villermontstraat aan het parkje aan de Edegemsesteenweg.

Reet, deelgemeente van Rumst