Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Wat is een kamersupplement?

Wat is een kamersupplement?

Datum: 
25/01/2023

Als je in het ziekenhuis wordt opgenomen, kies je zelf in welke kamer je wil verblijven: een eenpersoonskamer of een kamer voor twee of meer personen. Voor een eenpersoonskamer betaal je naast kosten voor verzorging, verblijf en maaltijden een extra bedrag: het kamersupplement.

Hoeveel?

Voor een eenpersoonskamer betaal je in het UZA bovenop de verblijfskosten 80 euro kamersupplement per dag. Op de materniteit bedraagt dat 110 euro extra per dag.

Ereloonsupplement?

Als je kiest voor een eenpersoonskamer, kunnen de artsen die je behandelen een extra bedrag aanrekenen bovenop hun ereloon: het ereloonsupplement. In een twee- of meerpersoonskamer worden er nooit ereloonsupplementen aangerekend.

Terugbetaald?

De ziekteverzekering betaalt geen kamersupplementen of ereloonsupplementen terug. Veel hospitalisatieverzekeringen voorzien wel in een gehele of gedeeltelijke terugbetaling.

Niet zelf gekozen?

Kamersupplementen en ereloonsupplementen betaal je enkel als je zelf kiest voor een eenpersoonskamer. Als de arts oordeelt dat een eenpersoonskamer medisch noodzakelijk is, hoef je als patiënt geen supplementen te betalen. Ook wanneer er geen plaats meer is op een tweepersoonskamer en je daarom in een eenpersoonskamer terechtkomt, betaal je geen supplementen.

Met al je vragen over je factuur kan je terecht bij de debiteurenadministratie, elke werkdag bereikbaar tussen 9 uur en 12 uur, via T 03 821 31 28. Een kostenraming aanvragen kan via kostenramingen [at] uza [dot] be.

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook