Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

Verblijf van kind

Verblijf van kind

De kamer van uw kind

De meeste van onze kamers zijn éénpersoonskamers. Alle kamers beschikken over digitale TV en een vlotte internettoegang. De kamers zijn licht, modern en voorzien van alle comfort. Als ouder kan u blijven overnachten dankzij de comfortabele rooming-in faciliteiten. Het nieuwe centrum biedt plaats voor 22 éénpersoonskamers en 2 tweepersoonskamers. 

Zorg voor uw kind

Er is altijd één verpleegkundige verantwoordelijk voor de verzorging van uw kind. Spreek hem of haar gerust aan bij vragen of problemen. U kunt de zaalarts 's ochtends kort spreken tijdens zijn ronde. In de namiddag is er tijd voor een uitgebreid gesprek.  

Dagverloop

Vanaf 7:00

Meting bloeddruk, pols, temperatuur

Medicatie

Ochtendverzorging

Rond 8:00

Ontbijt

Voormiddag

Bezoek van de arts (soms ook op ander tijdstip)

Ingrepen

Onderzoeken

Rond 12:00

Middagmaal

13:00 – 14:00

Middagrust

Namiddag

Bezoek van de arts (soms ook op ander tijdstip)

Ingrepen

Onderzoeken

Bezoekuren

Voor familie, vrienden, broers of zusjes:

14:30 – 19:00

Rond 17:00

Avondmaal

Tussen 18:00 en 20:00

Avondverzorging

Vanaf 19:00

Avondritueel:

-Opruimen speelgoed in de kamer
-Slaapkledij aan
-Gedempte lichten op kamer en gang

Rond 20:00

Bedtijd

Maaltijden

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor een goed herstel. Het menu verandert elke dag en wordt met zorg samengesteld. Bovendien zijn er vegetarische maaltijden en bereidingen zonder varkensvlees. Sommige patiënten krijgen een dieetmaaltijd op voorschrift. Ook voor baby’s is er aangepaste voeding. 

Baby’s

Baby’s krijgen zoveel mogelijk dezelfde zuigelingenmelk als thuis of een gelijkwaardig alternatief, tenzij de arts iets anders voorschrijft. Onze melkkeuken bereidt de flesjes met veel zorg voor kwaliteit en hygiëne. Zelfbereide flesjes van thuis meebrengen is niet toegelaten.

Peuters en oudere kinderen

Uw kind kan samen met u kiezen uit een aantal menu’s, zo nodig aangepast aan zijn of haar dieet. De maaltijdkeuze wordt via een tabletcomputer doorgegeven aan de keuken. 

Eigen eten of eigen drank nuttigen is op eigen risico. Laat nooit voedsel of drank achter op de kamer van uw kind. Breng zo weinig mogelijk snoep mee! Soms moet uw kind nuchter blijven voor een onderzoek of ingreep. Dat wil zeggen: niet eten of drinken. Volg het advies van uw arts.

Ouders

Ouders kunnen koffie, thee en water op de afdeling krijgen. Er zijn frisdrankautomaten aan de liften. De inslapende ouder krijgt rond 8 uur het ontbijt op de kamer. Voor de andere maaltijden kunnen ouders terecht in de inkomhal of het restaurant (route 30).

Ontspanning

Enkele zaken die het verblijf van de jonge patiënten net iets leuker maken:

 • In de speelhoek is er een beperkt aanbod speelgoed. Breng gerust eigen speelgoed mee. Enkele keren per week komt de speeljuf langs om samen te spelen, knutselen, tekenen … 
 • Via de tv op de kamer vindt u spelletjes en gratis kinderfilms, voor verschillende leeftijden!
 • Op elke kamer zijn radio, tv en telefoon aanwezig. Bovendien is er in het UZA gratis draadloos internet waarop u kunt inloggen met uw eigen smartphone, laptop of tablet.
 • Elke maandagnamiddag komen de Cliniclowns langs. Ze brengen uw kind een kort bezoekje van ongeveer 10 minuten en zorgen ervoor dat ze hun ziekte of pijn even vergeten. Ook voor ouders is het ontspannend als ze hun kind weer zien lachen. De clowns worden door de verpleegkundigen geïnformeerd over de toestand van uw kind. Ze passen hun act dan ook steeds aan afhankelijk van de persoonlijke situatie van uw zoon of dochter.

Ziekenhuisjuffen en -meesters

Verblijft uw kind een tijdje in het ziekenhuis? Dan doen we alles om de schoolachterstand te beperken. Onze gediplomeerde ziekenhuisjuffen en -meesters van ziekenhuisschool 'De Leerexpert' van Stad Antwerpen helpen uw kind op een speelse manier de leerstof te verwerken. Er zijn aangepaste lessen en huiswerkbegeleiding voor kinderen van elke leeftijd, van kleuters tot middelbare school. Elke voormiddag is er mogelijkheid tot les in de klas of - zo nodig - op de kamer.  Voor het middelbaar onderwijs wordt steeds contact genomen met de thuisschool en komen ook leerkrachten aan bed. Wanneer een kind lang niet naar school kan, wordt thuisonderwijs georganiseerd. Meer informatie kan u bij de verpleegkundige verkrijgen.

Het lerarenteam

Kleuteronderwijs

 • Inge Ruts
 • Katrien Wolf

Basisonderwijs

 • Heidi Elst
 • Kristof Schrey

Secundair onderwijs

 • Ismael Benouja
 • Maxime Gueutal
 • Nele Willems

Coördinator

 • Eline Hendrickx

Directeur