Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

UZA voor de tiende keer Top Employer

UZA voor de tiende keer Top Employer

Datum: 
13/02/2015
Tien jaar op een rij het label van ‘Top Employer’ krijgen, dat is iets om trots op te zijn. De laatste drie edities eindigde het UZA bovendien in de top 5 van de beste werkgevers. Personeelsdirecteur Hildegard Hermans is dan ook erg tevreden met deze erkenning voor de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en innoverende bedrijfscultuur die eigen zijn aan het UZA.
 
Als universitair ziekenhuis investeert het UZA niet alleen in innovatie en onderzoek, maar ook in medewerkers. Als je in het UZA aan de slag gaat, kom je terecht in een topbedrijf dat je uitdaagt om je talenten verder te ontwikkelen. Niet voor niets is het UZA een aantrekkingspool voor talent. Naast kansen voor verdere vorming en gunstige loon- en arbeidsvoorwaarden geeft het UZA ook aandacht aan extra service zoals kinderopvang. Ook niet onbelangrijk is de open, joviale en vriendschappelijke sfeer onder collega’s. 
 
Onze unieke HR-aanpak gaat niet onopgemerkt voorbij. Het UZA mag zich in 2015 voor het 10de jaar op rij een ‘Top Employer’ noemen. Een mooie erkenning voor de interessante arbeidsvoorwaarden en innoverende bedrijfscultuur. 
 
Personeelsdirecteur Hildegard Hermans is erg tevreden met deze erkenning: ‘We zetten sterk in op het creëren van uitstekende werkomstandigheden die vanuit de werkvloer zelf aangereikt worden. We willen continu verbeteren via een teamgerichte benadering. Ruime aandacht gaat ook naar betrokkenheid. Dit vertaalt zich in geëngageerde medewerkers die patiënten steeds op de eerste plaats zetten. Deze erkenning blijft ons inspireren om steeds verder te gaan op deze weg.’
 
Welcome app: voorbeeld van een innoverende bedrijfscultuur
 
Innovatie zit in het DNA van het UZA, als universitair centrum. Maar ook op vlak van HR komt het ziekenhuis vernieuwend uit de hoek. Enkele maanden geleden werd een nieuwe ‘Welcome app’ in gebruik genomen die nieuwe medewerkers voorbereidt op hun start, met interessante weetjes, een virtuele rondleiding en een boodschap van de gedelegeerd bestuurder. 
 
Wanneer een nieuwe medewerker zijn contract tekent, krijgt hij een link naar de Welcome app doorgestuurd via mail. Die kan geopend worden op een tablet, pc of smartphone.  De eerste gebruikers van de app vinden het alvast een leuke en gebruiksvriendelijke manier om kennis te maken met hun nieuwe werkgever.
 
“Met de Welcome app kreeg ik de kans om op een innovatieve manier kennis te maken met het ziekenhuis, de missie en mijn voornaamste contact-personen binnen de organisatie.  Ik vond het leuk dat mijn nieuwe collega’s via deze weg ook meer over mij te weten kwamen door mijn korte voorstelling te lezen. De Pulse check  vond ik een erg leuk onderdeel van de app. Ik kreeg vragen over hoe mijn eerste werkweek was verlopen en kon hier uitgebreid op antwoorden. Leuk dat die interesse er is vanuit het UZA. De app is gebruiksvriendelijk en geeft een duidelijk overzicht van wat me nog te doen staat om mijn eerste werkweken binnen het UZA zo aangenaam mogelijk te maken. Wanneer ik iets niet weet kan ik gewoon mijn app raadplegen en het opzoeken.  Dankzij de app voelde ik me meteen welkom in het UZA.” 
 
(Alana Schuerwegen, psychologisch assistent)
 
Over Top Employer 
 
Het jaarlijkse internationale onderzoek van het Top Employers Institute erkent toonaangevende werkgevers wereldwijd: bedrijven die uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden, ondersteuning geven voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf en ernaar streven om de arbeidsomstandigheden constant te verbeteren. 
 
In het kader van de Top Employersprocedure moeten de deelnemende bedrijven een streng onderzoeksproces doorlopen: het internationale HR Best Practices Onderzoek van het Top Employers Institute.
 
Ter waarborging van de validiteit van het proces worden alle antwoorden door een onafhankelijke partij aan een audit onderworpen. Dit betekent dat onze uitmuntende arbeidsomstandigheden door onderzoek zijn bewezen, hetgeen ons een plaatsje binnen de selecte club van gecertificeerde Top Employers heeft opgeleverd.
 
Het Top Employers Institute heeft beoordeeld wat het UZA zijn werknemers aanbiedt aan de hand van de volgende criteria:
 
  • Talent Strategy          
  • Workforce Planning
  • On-boarding
  • Learning & Development
  • Performance Management
  • Leadership Development
  • Career & Succession Management
  • Compensation & Benefits
  • Culture
 
Samantha Crous, regional director Africa & Benelux voor het Top Employers Institute: “Optimale werkomstandigheden zorgen ervoor dat werknemers zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Ons grondig onderzoek heeft aangetoond dat UZA een uitstekende werkomgeving biedt en een brede waaier aan creatieve initiatieven voorstelt, van secundaire arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden tot goed doordachte performancemanagementprogramma’s die uitstekend aansluiten op de bedrijfscultuur.”

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook