Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

UZA opent lounge en verwenruimte voor kankerpatiënten.

UZA opent lounge en verwenruimte voor kankerpatiënten.

Datum: 
14/02/2014

Het UZA in Edegem opende een gloednieuwe ‘oncolounge’ die speciaal voor kankerpatiënten werd ingericht dankzij de financiële steun van de Stichting MIMI. Zij zorgden ook voor de inrichting van de lounge, waar kankerpatiënten en hun familie even kunnen ontspannen tussen de behandelingen door.

    

Naast hun medische behandeling speelt ook het algemeen welzijn van kankerpatiënten een grote rol in hun strijd tegen de ziekte. Patiënten die een kankerdiagnose krijgen, lijden zowel lichamelijk als emotioneel. De behandelingen brengen vaaknevenwerkingen met zich mee, die het zelfbeeld kunnen aantasten. Daarom wil het UZA hen ook op niet-medisch vlak ondersteunen.

Lounge en verwenruimte bieden ontspanning tussen behandelingen door

Het UZA opent dan ook een speciale lounge én een verwenruimte voor kankerpatiënten. In de rustige en comfortabele lounge kunnen ze even ontsnappen aan de steriele omgeving van de behandelruimtes. En in de mooi ingerichte ‘verwenruimte’ staat elke dag een schoonheidsspecialiste klaar om kankerpatiënten te verzorgen en zo de ongewenste gevolgen van hun behandeling te verzachten: rehydratatie van de huid, verzorging van de hoofdhuid, aanleren van make-uptechnieken als de wimpers en wenkbrauwen uitvallen, handverzorging, … Naast schoonheidsverzorging geven ze ook relaxatietechnieken, massages, enz.

De Stichting MIMI wil de levenskwaliteit van kankerpatiënten verbeteren 

Beide ruimtes konden er enkel komen dankzij de financiële steun van de Stichting MIMI. De missie van deze stichting is bij te dragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van mensen die getroffen worden door kanker tijdens hun behandelingsperiode. Daarom richten zij welzijnscentra in op de dagafdelingen oncologie in ziekenhuizen. Zo helpen ze bijna 15.000 patiënten per jaar. Meer over de Stichting MIMI: www.mimi-foundation.org.

    

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook