Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

UZA ontvangt Eerste Minister De Croo, minister Frank Vandenb

UZA ontvangt Eerste Minister De Croo, minister Frank Vandenb

Datum: 
16/10/2020

Woensdag 14 oktober opende het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) haar deuren voor Eerste Minister Alexander De Croo, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en burgemeester Bart De Wever. Na een korte verwelkoming en introductie over de COVID-zorg in het UZA  kregen ze een rondleiding op de verschillende diensten die aan de frontlinie staan in de COVID-aanpak. 

De rondleiding startte op verpleegafdeling algemene inwendige geneeskunde, infectieziekten en tropische geneeskunde (de dedicated COVID-afdeling). Medewerkers deelden hun in ervaringen in de zorg voor COVID-patiënten. Daarna gingen ze langs op het laboratorium klinische biologie, de draaischijf van testing en detectie op het virus. Afsluiten deden ze met een bezoek aan de afdelingen intensieve zorgen en spoedgevallen.

De professionaliteit, teamspirit en oplossingsgerichtheid van onze teams lieten een diepe indruk na. Alsook het sociaal engagement dat onze zorgverleners opnemen naar de maatschappij toe, en de samenwerking met andere ziekenhuizen, WZC’s, eerstelijnszorg, scholen…

Maar niemand is zo fier op onze medewerkers als wij.

Benieuwd naar meer? Neem zeker een kijkje op onze Facebookpagina voor foto’s.

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook