UZA neemt parkeertoren van drie verdiepingen in gebruik

UZA neemt parkeertoren van drie verdiepingen in gebruik

Datum: 
26/03/2019

Het aantal consultaties en opnames in het UZA stijgt ieder jaar en dan moeten ook de opvangfaciliteiten mee groeien. De afgelopen jaren investeerde het ziekenhuis dan ook in betere en vooral meer parkeergelegenheden. In een eerste fase kwam er een nieuwe parking voor het personeel en in het voorjaar van 2018 startte de bouw van een parkeertoren voor de bezoekers en de patiënten. Een negental maanden later werd die in gebruik genomen.

“Parkeren was een van de mindere zaken bij het UZA. We moesten inspelen op het groeiende aantal consultaties en bezoekers. Nu kunnen we een grote verbetering voorstellen met een parkeertoren van 941 plaatsen. Vroeger hadden we er maar vijfhonderd, zodat we nu een capaciteit van 1.441 plaatsen hebben”, vertelt Jenke Jorssen van de communicatiedienst bij het UZA.

Verder werd in twaalf elektrische laadpalen voorzien en steeg het aantal plaatsen voor personen met een beperking gevoelig. “Tot voor kort konden we maar een twintigtal parkeerplaatsen voor mensen met een beperking aanbieden. Dat was veel te weinig voor een ziekenhuis. Dat aantal werd nu verhoogd tot 92.”

Voor de gebruikers van de parkeertoren wijzigt er niets ten opzichte van de bestaande parking. De in- en uitrit blijven dezelfde en de tarieven veranderen niet. “Deze investering was zeer belangrijk voor het UZA. We blijven uiteraard verder investeren, want het volgende project wordt de aanpassing ons operatiekwartier, dat ook uitgebreid moet worden”, besluit Jenke Jorssen.

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook