Golf with the Stars

donate

Golfen na kanker - 2e editie

 

Sedert enkele jaren zet het UZA, volop in op duurzame beweegtrajecten voor kankerpatiënten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat dit de levenskwaliteit verbetert tijdens en na de kankerbehandeling en de prognose gunstig beïnvloedt. Dit golfbeweegtraject maakt ook deel uit van een actueel onderzoek naar mentale weerbaarheid van kankerpatiënten onder leiding van prof. dr. Xuan Bich Trinh.

 

Dankzij Golf Club Drie Eycken is dit project mogelijk. Een twintigtal kankerpatiënten maken zo kennis met de golfsport. Golfen is een erg uitdagende mentale en technische sport. In tegenstelling tot zijn vooroordelen is golf geen gesloten sport, maar een open en toegankelijke sport. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, zwaarlijvig of slank, erg fit of iets minder fit. Golfen is er voor iedereen. Financieel gezien hoeft golfen niet duur te zijn. Volharding en mentale sterkte zijn eerder de vereisten om een goede golfer te worden. Door het handicapsysteem is golf een sociale sport waar spelers van alle niveaus zich met elkaar kunnen meten.  Tegelijkertijd geniet je vaak samen van de rust en de omgeving buiten. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij borstkankerpatiënten die vaak wandelen (3-5uur wandelen per week ) de kans op kanker-gerelateerde sterfte aanzienlijk daalt.

 Golf is een ideaal alternatief is om op een rustiger tempo nog steeds actief te blijven én dat in de buitenlucht.

 

NIEUWS: 

Kiwanis schenkt 4.500 euro aan UZA Foundation na golftoernooi : Lees hier het volledige artikel.

De 2e editie van het Golfbenefiet is gepland op 14 september 2024 op Golf Club Drie Eycken.

Wil jij dit project mee ondersteunen?

Geloof jij ook dat bewegen gezond is en wil jij ook ex-kankerpatiënten aan het bewegen krijgen? Samen met jou zorgen we voor een verbeterde gezondheidszorg. Voor meer info kan je ook steeds een kijkje nemen op: 

Ga samen met ons een sportieve uitdaging aan! | UZA

donate

Verander levens met ons. Jouw gift maakt het verschil!
Laatst aangepast: 13 juni 2024
Auteur(s):