Getuigenis Margot De Keulenaer

Maandelijks doneren: de garantie voor continuïteit in wetenschappelijk onderzoek

Maandelijks doneren is de manier om de continuïteit van het wetenschappelijk onderzoek aan het UZA te garanderen. Margot De Keulenaer, één van onze maandelijkse schenkers, vertelt je graag haar verhaal. Waarom heeft zij besloten tot maandelijkse donatie? 

Eind 2016 werd de vader van Margot plots heel erg ziek. De diagnose: lymfeklierkanker ‘Hij had vreselijk veel pech want zijn type kanker was een heel agressieve en uitzonderlijke variant. Na een moedige en zware strijd is hij in september 2018 in het UZA overleden. Papa is steeds heel goed begeleid geweest door prof. dr. Berneman en dr. Anguille. Tijdens de behandeling hebben ze alles op alles gezet, ook met de nieuwste medicatie. Dan ervaar je dat onderzoek de sleutel is tot innovatie. Gelukkig heeft een universitair ziekenhuis de mogelijkheden om veel onderzoek te voeren.’ vertelt Margot. De keuze om via UZA foundation het wetenschappelijk onderzoek te steunen was voor Margot dan ook snel gemaakt. ‘UZA foundation is dé verbindende link tussen het UZA en het wetenschappelijk onderzoek.’

Steun een onderzoek naar jouw keuze

 ‘Ik steun immuuntherapie tegen kanker, omwille van het overlijden van mijn papa. Prof. Berneman en dr. Anguille zijn autoriteiten binnen hun vakgebied, en verdienen alle steun in hun onderzoek.’, aldus Margot. Wil jij ook het wetenschappelijk onderzoek steunen via de UZA foundation? Kies dan zelf waarvoor je gift wordt gebruikt. Dit kan een onderzoek, een fonds, een project of een actie zijn. Ook meer specifieke wensen kan je aangeven. 

Maandelijks doneren – de voordelen

 ‘Maandelijks doneren heeft voor mij veel voordelen. Via de maandelijkse (doorlopende) opdracht weet ik zeker dat het geld tijdig wordt overgemaakt en ik het niet vergeet. Omdat ik vooraf precies weet hoeveel elke maand gestort wordt, past het perfect in mijn uitgavenpatroon.’ Vult Margot aan. 

Samen bouwen aan de gezondheidszorg 

‘Na mijn eerste gift kreeg ik al snel een brief van het UZA foundation team in de bus om hun dank te betuigen. Dat vond ik heel mooi. Ook krijg ik regelmatige een digitale nieuwsbrief , waardoor ik op de hoogte wordt gehouden van alle onderzoeken, ontwikkelingen en acties. Dit vind ik heel positief’, besluit Margot.

De UZA foundation familie

Wil jij ook maandelijks UZA foundation ondersteunen en zo bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek? Je kunt bij de bank een doorlopende opdracht afgeven. Onze wetenschappers zijn je dankbaar. Door jouw maandelijkse steun kunnen zij zich volledig concentreren op het onderzoek. 

Vanaf het moment van je eerste maandelijkse donatie, behoor je tot de familie van UZA foundation. Je wordt uitgenodigd voor exclusieve events en krijgt de mogelijkheid om het wetenschappelijke onderzoek van dichtbij te volgen. (IBAN BE69 0017 9875 6478 / BIC GEBABEBB)

Laatst aangepast: 19 juni 2019
Auteur(s):