Getuigenis Jef Brant

Jef Brant, papa van 2, kreeg de diagnose Acute Myeloïde Leukemie (AML)

Jef Brant kreeg op 1 januari 2017 de diagnose Acute Myeloïde Leukemie (AML). Een enorme klap voor de jonge vader van twee. ‘Ik werd meteen opgenomen in het UZA voor een periode van ongeveer een maand. Gedurende deze maand kreeg ik een eerste chemokuur. 7 dagen op 7, 24 uur op 24 uur, met aansluitend een isolatie van 3 weken.’, vertelt Jef. 

Deze eerste periode verliep niet vlekkeloos. Jef kreeg koorts, een schimmelinfectie op de longen en een griepaanval. Na 28 dagen mocht hij terug naar huis, naar zijn vrouw en kinderen. 

Na deze eerste chemokuur, volgde nog een tweede en een derde. Elke chemokuur ging gepaard met een ziekenhuisopname, inclusief isolatieperiode. Op 18 mei 2017, na 3 chemokuren, krijgt Jef stamcellen van zijn zus. Deze stamceltransplantatie verloopt zonder problemen en op 6 juni mag hij naar huis. Een vlot herstel volgt, tot hij tijdens een tweede controle te horen krijgt dat er een flinke terugval is van het donorgehalte. Ongerustheid neemt de bovenhand. Jef krijgt hogere dosissen cellen. ‘in Januari 2019 is het donorgehalte eindelijk stabiel en stegen de witte bloedcellen. Eindelijk was de kanker onder controle.’, vult Jef aan. 

‘Momenteel werk ik terug fulltime en fiets ik regelmatig tochten van meer dan 100 km. Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik mijn normale leven terug kan opnemen, maar ik besef dat ik enorm veel geluk heb gehad. Vele lotgenoten strijden nog tegen deze vreselijke ziekte en andere verliezen de strijd. Ik ben iedereen op de afdeling hematologie van het UZA zo dankbaar. Vanaf dag 1 zijn we zeer goed opgevangen en menselijk behandeld.  Iedereen was zo vriendelijk, van verpleegsters, poetsvrouwen, psychologen tot artsen en administratieve ondersteuning. Graag wil ik iets terugdoen. Om iedereen te bedanken organiseren we een sportief evenement op 25 mei 2019 ten voordele van UZA foundation. Met de opbrengst van dit evenement willen we graag een ontspannings- en inspanningsruimte voorzien voor de hematologische patiënten.’, vertelt Jef vol enthousiasme.

 

Jef fietst gedurende dit event 8 uur aan een stuk. Om steun te vragen voor de kankerpatiënten die momenteel strijden, om aandacht te vragen voor iedereen die de strijd verloor en om iedereen te bedanken die hem ondersteunde tijdens zijn tocht. ‘Zonder de steun van mijn vrouw en kinderen, stond ik hier nooit. Zij gaven mij de moed om door te zetten en te vechten. Zij gaven mij hoop. Ik hoop met deze actie en uiteindelijk het aanpakken van de ontspannings- en inspanningsruimte een steun te zijn voor alle mensen die momenteel strijden. Hoe ziek en hoe eenzaam je soms ook bent, er is altijd hoop. Waar een wil is, is een weg.’, voegt Jef moedig toe.

Lees hier meer over het sportieve evenement op 18/09 in Essen. Je kan er zowel fietsen, wandelen als lopen. Een vast inschrijvingsbedrag betaal je niet, je geeft wat je wilt.

Wil je het project van Jef graag steunen en je steentje bijdragen aan de ontspannings- en inspanningsruimte voor hematologische patiënten? Klik hier en vul in bij mededeling ‘Jef Brant’. Wij zorgen ervoor dat jouw gift voor de volle 100% naar dit project gaat. 

Laatst aangepast: 04 augustus 2021
Auteur(s):