Getuigenis Astrid Van Reeth

Astrid Van Reeth, mama van 2, lijdt aan Multiple Sclerose (MS). 

“Het begon met rusteloze benen. De volgende dag voelde mijn rechterarm zwaar aan. De eerste tests leverden niets op, maar mijn symptomen werden erger: ik kreeg spierspasmen en mijn huid werd zo gevoelig dat het minste rechtstreeks contact, zoals regendruppels, ondragelijk waren. Daarna kwam de neuroloog met het onverbiddelijke verdict: Multiple Sclerose (MS)”

Testfase nieuwe behandeling tegen MS

“Na de zwangerschap stelde ik me kandidaat om deel te nemen aan de eerste testfase van een nieuwe behandeling tegen MS. Het feit dat je lichaamseigen materiaal wordt ingezet in deze studie, trok me over de streep. Tot mijn grote vreugde werd ik toegelaten tot de klinische studie.”

Er is geld nodig 

“Van de bestaande therapieën weet je wat je kan en mag verwachten. Van de nieuwe immuuntherapie nog niet. Dat maakt de keuze enigszins moeilijk, maar aan de andere kant weet je ook dat de bestaande behandelingen MS niet kunnen genezen en de nieuwe therapie mogelijks wel. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe therapie zijn middelen nodig. Ik vind het in de eerste plaats belangrijk dat de therapie doeltreffender en beter verdragen wordt.”

Klik hier als je graag je steentje wil bijdragen aan het onderzoek naar MS.

Klik hier om meer te weten te komen over celtherapie tegen MS.

Laatst aangepast: 01 juni 2018
Auteur(s):